Hvor finder du en god indisk restaurant?

indisk restaurant

Det er svært at finde en god indisk restaurant nu til dags. Indisk mad er generelt et meget undervurderet køkken. Det indiske køkken gemmer nemlig på utallige af smags-varianter og kombinationer og giver altid flere smagsindtryk ved blot en enkel smagsprøve.

Det indiske køkken

Det indiske køkkens hovedingredienser består primært af ris, atta (en type groft mel) of mindst 60 forskellige bælgfrugter (herunder bønner og linser).

De vigtigste krydderier i indisk madlavning er chili, sorte sennepskorn, spidskommen, gurkemeje, ingefær og koriander.

Du kan næsten ikke undgå at finde de ovenstående ingredienser i det indiske køkken. Sammen skaber disse ingredienser nogle af de mest smagfulde kombinationer, hvor smagsløgene virkelig kommer på arbejde.

I søde retter kan man primært finde kardemomme, kanel, muskatnød og roseessens.

Kashmir – en god indisk restaurant

En god indisk restaurant er Kashmir, som ligger primært i København. Restauranten blev grundlagt i 1982 og har derfor 36 års erfaring med den lækre krydrede mad. Udover København er Kashmir også placeret på Østerbro og i Køge. I restauranterne finder du en hyggelig og autentisk atmosfære. Indretningen er inspireret af Indien, når det er bedt, og maden er indisk med en skandinavisk præg. Hvis du nu tænker at du hellere vil have en autentisk oplevelse fremfor indisk mad med et skandinavisk præg, skal du ikke tabe håbet. For med et skandinavisk præg, menes der, at det er tilegnet danskerne sarte maver og smagsløg, så det er spiseligt. Kashmir ændre dog gerne stærkhedsgraden hvis kunderne gerne vil have den originale smag i retterne. På den indiske restaurant bliver der serveret lækre traditionelle indiske retter som blandt andet, tandoori-retter, butter chicken, lam i karry og for ikke at glemme, hjemmelavet kulfi-is. Kokkene på den indiske restaurant er passionerede og kender det indiske køkken ud og ind. Med flere års erfaring tryller de den ene klassiker frem, efter den anden, og de smager mageløst. Standarden hos Kashmir er langt over standarden af indiske restauranter i Danmark, og man kan derfor forvente noget af en smagsoplevelse, hvis man vælger at spise på lige netop denne indiske restaurant.

En god indisk restaurant laver alt fra bunden

Et vigtigt karaktertræk for et indisk køkken er at alt bliver lavet fra bunden. Det mindste krydderi gør forskellen i de indiske retter, og for at give den mest autentiske smagsoplevelse skal retterne laves fra bunden. En indisk restaurant som gør dette, er svær at finde, men du skal ikke lede længe, for hos Kashmir bliver alt lavet fra bunden og er hjemmelavet. Politikens madanmelder har givet den lille indiske restaurant fire kokkehuer, som er den næst-højeste score på skalaen. Du kan forvente at få hjemmelavet chutney, naan-brød og meget mere. Derforuden serveres der også autentiske drikke til maden, og du bør prøve Kashmirs lækre og friske mango lassi, når du skal have slukket tørsten.

 En uforglemmelig smagsoplevelse

Det er altså svært at finde en indisk restaurant som giver dig en lige så god autentisk oplevelse hvor smagen bliver sat i højsæde, som hos Kashmir. Du kan læse mere om den indiske restaurant her!