Sommerfest med Catering buffet

catering buffet

Vi har alle prøvet det. At holde den vilde sommerfest med bål, god mad, høj musik og øl. Oftest aftaler man at tage en ret med hver især men det bliver altid lidt rodet og oprydningen efterfølgende er altid et hyr. Spar bekymringerne og bestil i stedet en catering buffet.

Om end du skal afholde en firmafest, en fødselsdag eller sommerfest (bare fordi du kan), så er en catering buffet et nemt, lækker og overskueligt valg.

Hos Fransk Spisehus får du en formidabel catering buffet med franske retter du selv kan vælge i mellem. Der findes et stort udvalg af selskabsmenuer som passer til en hver begivenhed.

Hvis du ikke er helt bekendt med det franske køkken kan du læse mere om det her:

De franske køkkener

Det franske køkken har traditionelt set hvert sit eget karakteristiske køkken for hver region man kommer til.

Nordvest Frankrig:
I Nordvest Frankrig har maden oftest smør, Crème Fraiche og/eller æbler i sig.

Provence:
I Provence køkkenet er Olivenolie, krydderurter og tomater det mest hyppige at bruge.

Sydvest Frankrig:
Her er køkkenet karakteriseret af blandt andet andefedt, foie Gras og svampe.

Nordøst Frankrig:
Dette køkken er meget lig det tyske og serverer meget fed mad, med blandt andet pølser, øl og sauerkraut.

Efter globaliseringen er den franske mad dog ikke så opdelt længere som den førhen har været. En fællesnævner for de 4 køkkener er dog vin og ost. Disse to elementer er meget vigtige for fransk mad, og kan bruges næsten altid som en del af retterne eller som tilbehør.

Du kan trygt stole på at hvis du bestiller en catering buffet hos Fransk Spisehus, får du det bedste fra de 4 køkkener, sammensat i en formidabel menu.

Catering buffetens historie

Du har nok ikke tænkt over det, men catering har været et fænomen, som har eksisteret i flere tusinde år. Caterings oprindelse stammer fra det 4. årtusinde f.Kr. Primært stammede catering Kina, det gamle Egypten, Grækenland og Romerriget. Her blev køkkenassistenter sendt ud for at bringe mad til soldaterne op diverse militær- og handelsruter.

I middelalderen begyndte catering at udvikle sig til den form vi kender nu. Nemlig et måltid som bliver serveret af ”ikke deltagende” til et arrangement. Det var dog kun de rigeste som havde råd til denne ydelse og det bestod mest af catering buffeter. Disse buffeter var ofte enorme og indeholdte af hvad hjertet, og maven for den sags skyld, begærede.

Specielt den vestlige del af verden, såsom Europa tog Catering buffeter til sig. I det 14. og 15. århundrede indførte Tyskland, på grund af den stigende popularitet, visse standarder i forhold til kvalitet på maden og øllen. Catering blev stadig ved med at stige i popularitet og i midten af 1800-tallet opfandt en Franskmand kaldet Alexis Soyer en dampmaskine som kunne holde catering buffeten varm, når den skulle transporteres til selskaber. I det 19. og 20. århundrede tog cateringen og catering buffeten fart på grund af industrialiseringens spor, hurtigere transportmidler og en bedre kokkekunst. I dag er cateringen altså gået fra rejsende pilgrimme som hjalp soldaterne til en stor madlavningsindustri.

Catering buffeten har altså være under udvikling i mange år og er her for at blive.

Dog som tiden har passeret er en catering buffeten blev almengjort og ofte når man bestille disse kan det godt hurtigt gå hen og blive til en omgang suppe, steg og is.

Hos Fransk Spisehus går de op i først og fremmest god kunde service, hurtigt levering og skræddersyede løsninger. Om end du ønsker at få en kok til at servere og laver maden for jer, om du ønsker selv at varme maden op, få maden udbragt eller hente selv. Alt er muligt. Ét er det logistiske, et andet er den gastronomiske oplevelse. Hos Fransk spisehus, er cateringen buffeten langt fra det sædvanlige. De går op i at alt er frisk, hjemmelavet og kvalitetsrigt. Catering buffeten er sat sammen således at de forskellige retter komplimenterer hinanden perfekt, og smager himmelsk i deres sammensætning såvel adskilt. Fransk spise hus vil gerne give dig en oplevelse som ikke fås andre steder. Det er altså ikke ”bare” en catering buffet. Men en gourmet catering buffet.

Catering buffeten som passer til sommerfesten

Du har nu læst lidt om det franske køkken, cateringens historie og Fransk Spise hus. Men for at være helt specifikke har vi i dette indlæg skrevet lidt om hvad du kan få med i denne lækre gourmet catering buffet, hvis du vælger at købe den hos Fransk Spisehus. Der findes 4 catering buffeter fra Fransk spisehus, men da den ene af dem er efterår og vinter, udelader vi den, i denne omgang.

Sommer catering buffet

  1. Husets torskesalat med rejer, asparges og dild, anrettet med citron, rugbrødstuile samt skovsyre.
  2. Citronmarineret laks anrettet med crudité af fennikel, radiser og agurk, toppet med brøndkarse.
  3. Ballotine af unghane farseret med svampe og krydderurter, anrettet med ærtecreme, langtidsbagte små tomater samt ærteskud.
  4. Vitello tonato: Tynde skiver af kalvefilet anrettet med cremet tunsauce, kapers, citron og dild.
  5. Sødmælkskalveculotte serveret med spæde sommergrøntsager, nye kartofler kogt med løvstikke samt kraftig rødvinssauce.
  6. Romainesalat vendt med ceasardressing, toppet med rosmarinstegte croutons, parmesan og ristet bacon.
  7. Salat à la Caprèse med solmodne tomater, bøffelmozarella, skalotteløg, balsamico samt frisk

basilikum.

  1. Variation af rabarber og jordbær: Vaniljesyltede rabarber, jordbærtærte med marcipan og vaniljecreme, rabarbertrifli samt jordbær-rabarbercoulis.
  2. Friskbagt brød samt smør.

Grill catering buffet

  1. Bagt kartoffel med kryddersmør
  2. Nye danske kartofler stegt med timian og smør
  3. Broccoli salat med rødløg, tørrede tranebær og mormordressing
  4. Fyldig grøn salat med tomat, agurk, peberfrugt, skalotteløg og oliven. Hertil husets dressing.
  5. Pasta salat vend med hjemmelavet rucolapesto, toppet med parmesan, ristede græskarkerner og skovsyre.
  6. Helstegt pattegris.
  7. Husets fribagte brød samt smør.

Som du nok kan læse er der er en masse godter og lækkerier blandt Fransk Spisehus catering buffeter. Du kan læse mere om dem her!