Vigtigheden af en kantine med en god kantineordning

Mange større virksomheder i Danmark benytter sig af en kantineordning, hvor den tilknyttede kantine helt eller delvist er outsourcet. På denne måde får virksomheden mulighed for at fokusere på selve driften og arbejde med deres kernekompetencer. For virksomhedens ansatte er det også utroligt vigtigt med en velfungerende kantineordning, der kan være et fornuftigt alternativ til de kedelige madpakker. De daglige besøg til virksomhedens kantine er nemlig dagens højdepunkt for mange.

I frokostpausen har man mulighed for at koble af og få tankerne væk fra arbejdet, der til tider kan være stressende. Det er her, man mødes med kollegaerne i husets kantine og vender verdenssituationen over en god frokost.

Når snakken går blandt virksomhedens ansatte i den tilknyttede kantine, er det måske ikke altid, at det er maden, men der imod det sociale, der er i fokus.

Dog skal man ikke undervurdere vigtigheden af en kantineordning med et sundt og varieret udbud. En kantine, der leverer et produkt i høj kvalitet med gode sunde råvarer, fører nemlig mange gode ting med sig. Først og fremmest vil virksomhedens ansatte i de fleste tilfælde øse en sundere portion mad på tallerknen, end hvis de havde lavet madpakke hjemmefra.

For virksomhedens ejer og ledelse vil en sund kantineordning også føre gode ting med sig. Et sundt udvalg af mad i den tilknyttede kantine vil nemlig hjælpe de ansatte hen mod en sundere livsstil. Fra ledelsens synspunkt vil dette føre til et lavere sygefravær og en højere effektivitet på den pågældende arbejdsplads.

Kantineordning i ældreplejen

Det er ikke kun i det private erhvervsliv, at der kan være et stort behov for en sund kantine. Hospitaler, institutioner, uddannelsessteder og arenaer kan alle have samme behov for en god og sund kantineordning.

Plejehjem er bare et af mange eksempler på et sted med behov for en kantine, der har fokus på næring og sundhed i deres kantineordning. Ældre menneskers kroppe har et forhøjet behov for mad, der bidrager til deres fremtidige sundhed. Det er nemlig de færreste beboere på plejehjem, der får dyrket så meget motion. Dermed er det kosten, der skal sørge for at organer, knogler og led er sunde og raske. Derfor skal den ansvarlige for en kantineordning på et hvilket som helst plejehjem sørge for et velsmagende produkt, der på samme tid hjælper til at holde kroppen sund. Dette kan blandt andet gøres med gode økologiske grøntsager, fisk og magert kød. Alle disse råvarer indeholder nemlig ting, der bidrager til en sund livsstil.