Firmafrokost kan effektivisere arbejdsindsatsen og sammenholdet

firmafrokost

En firmafrokost kan både være med til at styrke sammenholdet blandt de ansatte og afstresse dem i løbet af dagen. I dette indlæg kan du læse om, hvorfor en firmafrokost er den bedste løsning for dig og din virksomhed.

Firmafrokost sikrer en pause i løbet af dagen

Det er vigtigt at de ansatte får en pause i løbet af dagen. Med en firmafrokost ”tvinger” man de ansatte til at tage en pause, så de ikke lige hurtigt klemmer frokosten ned på 5 minutter. Hvis du ikke giver dine ansatte en pause i løbet af dagen, kan du godt regne med at kvaliteten af deres arbejde daler. Hjernen kan ikke arbejde optimalt i 8 timer. En frokostpause er derfor den vigtigste aktivitet i løbet af dagen. Her bliver kroppen både opladt på energi, og hjernen bliver genstartet. En firmafrokost vil derfor sikre en betydelig pause, som forårsager mere effektivt arbejde i løbet af dagen.

Stærk mad gør dig gladere

Du kan med fordel tilføje en ret af stærkere- eller krydret karakter til din firmafrokost. Stærk mad gør nemlig en gladere. Dette skyldes at når man spiser mad, af stærk karakter, udløser hjernen endorfiner. Endorfinerne bliver udløst fordi hjernen tror at munden er under et bakterieangreb. Derfor bliver endorfinerne sendt ned til munden for at bekæmpe bakterierne i munden. Dog er der ikke nogle bakterier, og derfor bliver endorfinerne sendt tilbage igen. Endorfiner er det stof som også gør os glade. Derfor bliver man gladere af at spise stærk mad. Af samme årsag kan man tilføje en ret som måske er lidt mere spicey og måske gøre ens medarbejdere gladere i løbet af arbejdsdagen.

Firmafrokost giver overskud

I en travl hverdag hvor alt fra venner, familie, børn og hjem skal gå op i en større enhed, kan selv de små ting blive til en stor stressfaktor. Dét at skulle sørge for at tage madpakke med hver dag kan blive til en stor byrde for en medarbejdere. Derfor kan du med en firmafrokost lette denne byrde, så det eneste de ansatte skal tænke på, når de møder ind på kontoret, er at koncentrere sig om deres arbejdsindsats.

Firmafrokost styrker sammenholdet

Hvis de ansatte selv skal sørge for frokost er det ikke sikkert at de holder frokost samtidig. Nogle går måske ned i kantinen, på forskellige tidspunkter, andre spiser madpakken ude i køkkenet, mens tredjeparter spiser frokosten ved skrivebordet. En firmafrokost sørger for at alle går samtidig ned til frokost. Dette vil også betyde at alle ansatte er samlet om et måltid. På den måde har de ansatte mulighed for at danne sociale relationer til hinanden og skabe et bedre sammenhold. Når man kommer godt ud af det med sine kollegaer, betyder det også at de ansatte er mere motiveret til at møde ind på arbejde. En bedre sammenhold sørger derfor også for mindre fravær. Alt i alt vil en firmafrokost både komme de ansatte såvel som arbejdsgiveren til gode.

Sund firmafrokost

Sund mad er lig med sunde kroppe. Sund mad styrker immunforsvaret og giver en god mæthed som holder hele dagen. Derfor kan du med fordel, når du skal bestille firmafrokost, vælge en sund ordning. Sund mad forbedre som sagt immunforsvaret. Dette vil også medfører at de ansatte har mindre sygedage. Det kræver selvfølgelig også at den generelle kost er sund, og ikke kun frokosten, men måske kan en sund firmafrokost inspirere de ansatte til at spise sundere.

En sund frokost gør også at de ansatte vil være mætte længere ud på dagen, og have mere energi. Hvis frokosten består af tung og svært fordøjelig mad, så vil kroppen bruge alt sin energi på at nedbryde maden. Hvis man spiser en sund frokost vil kroppen derimod få mere energi ud af maden, end den bruger på at nedbryde det. På den måde vil en sund firmafrokost både forårsage mindre sygedage såvel som at give de ansatte mere energi når frokostpausen slutter. En sund firmafrokost er altså lig med raske medarbejdere og bedre arbejdskraft.

Firmafrokost fra Frokost.dk

Er du ikke helt sikker på hvem du skal henvende dig til Hos Frokost.dk kan du få en firmafrokost skræddersyet efter dine behov og ønsker. Du kan vælge i mellem mere end 40 køkkener, og med et tæt samarbejde med Frokost.dk, finder de den rette løsning som er tilpasset efter jeres ønsker. Hvad angår Frokost.dk’s priser ligger de fra 40 kr. pr. kuvert. Hos Frokost.dk er de godt klare over, selvom frokostordningen kan være noget så smagfuld, at man har brug for variation. Derfor kan du let overraske smagsløgene med andre frokostordninger fra andre køkkener. Det er nemt at skifte mellem køkkener og der er altid høj fleksibilitet hvad angår kuvertantal etc. Med en firmafrokost fra Frokost.dk bliver frokostpausen højdepunktet i løbet af dagen. Du kan læse mere om firmafrokost og Frokost.dk her!