Hvad skal du være obs, at din bilforsikring potentielt ikke dækker?

Her følger et par eksempler på situationer, hvor din bilforsikring ikke vil dække. Listen er ikke udtømmende, hvorfor der kan være yderligere situationer, du skal tage højde for. Det vigtige her er selvfølgelig at læse dine forsikringsbetingelser grundigt igennem, således at du ikke undlader at læse det med småt. Der er hentet inspiration fra LiveGPS i artiklen.

Tyveri i visse tilfælde

Hvis du får stjålet din bil, uden du selv kunne have handlet anderledes, vil bilforsikringen i langt de fleste tilfælde dække en erstatning. Men har du efterladt bilen i tomgang, vil dette blive betragtet som grov uagtsomhed, hvorfor forsikringen ikke vil dække. Tidligere undersøgelser viser, at hver tredje dansker har prøvet at efterlade bilen i tomgang. Det er derfor ikke utænkeligt, at det kunne ske for dig eller for mig. Det kan være fristende, hvis man sidder der på tankstationen og bare liiige skal ind for at hente en kold sodavand. Er uheldet ude, vil man selvfølgelig fortryde. Endnu mere ærgeligt er det selvfølgelig, hvis man ikke havde tænkt på, at forsikringen ikke dækker. Men vi er alle mennesker, og selvom vi kender risikoen, er det ikke sikkert, at vi efterlever det.

Hvad end du får erstatning fra forsikringen eller ej, kan det ikke bringe din bil tilbage. Hvis du vil være (næsten) helt sikker på at få din bil at se igen efter et tyveri, har du mulighed for at investere i en forsikringsgodkendt GPS.

Tilbehør i bilen

At få stjålet bilen er måske det værste, du kan forestille dig. Men du kan også komme ud for, at dine ting indeni bilen bliver stjålet. Det kan være løse genstande såsom pung, telefon, nøgler etc., men det kan også være en GPS. Her vil bilforsikringen ikke dække. Det er der til gengæld mulighed for, at din indboforsikring gør. Men det kræver ofte, at dine ting ikke har været synlig for tyven. Lader du din dyre computer ligge midt på sædet, er der altså ikke meget at gøre.

Vejrforhold

Ekstremt vejr — hvad end det er kulde, varme, blæst eller regn — kan forårsage skader på bilen. Skaderne kan tage form i blandt andet frostsprængninger og rusttæringer. Der kan være enkelte tilfælde, hvor forsikringen dækker, men det vil være kaskoforsikringen. Overvej derfor, om det er nødvendigt at bruge bilen, hvis eksempelvis vejret er kritisk.