Med en øjenoperation kan du blive fri for briller og kontaktlinser

øjenoperation

Har du gået med briller eller kontaktlinser hele dit liv? Er du træt af ikke at kunne se uden ”hjælpemidler”? Så er det på tide at gøre noget ved. Med en øjenoperation kan du få synet tilbage.

Lægevidenskaben har udviklet sig særdeles den seneste tid, og der er en meget lille risici for, at der kan gå noget galt under sådan en operation. Dog findes der stadig mange myter om øjenoperationer og derfor bliver mange ved med at gå med briller og linser, selvom de blot kan få et lille indgreb, som gør at de kan se uden, de næste mange år.

Af samme årsag har vi opstillet en guide som kan udrydde frygten for øjenoperationen og derved få flere til at overveje indgrebet. Læs med her:

 1. Øjenoperationer gør ondt i øjnene
  Ofte når folk får beskrevet hvordan en øjenoperation foregår, kan de godt blive nervøse, i og med øjet er meget følsomt. De tror derfor at operationen vil gøre ondt. Dette er en ren og skær myte. Inden operationen vil man få dryppet en lokalbedøvelse i øjnene, som gør at man ikke kan føle smerte. Derforuden, hvis man får de mest almindelige øjenoperationer såsom FS-LASIK eller linseudskiftning, vil der heller ikke forekomme nogle slemme smerter efter operationen.

Der kan dog godt forekomme lidt smerter efter operationer som LASEK og Trans-PRK. Her vil du få bedøvende øjendråber med hjem, som du kan bruge, når øjnene begynder at dunke.

Alt i alt er øjenoperationer særdeles smertefri, så det skal ikke være årsagen til, at du ikke tør at få operationen.

 1. Det er dyrt at få en øjenoperation

Ved første øjekast kan en øjenoperation som ikke er dækket af forsikring eller det offentlige, være en dyr fornøjelse. Men hvis du tænker over det, så vil det på længere sigt blive den billigste løsning. Tænk over hvor meget du gennem tiden har brugt på briller og linser? Og hvor meget du i fremtiden skal betale for det? Hvis du ligger disse tal sammen vil det i sidste ende blive meget dyrere end en øjenoperation, og det kan derfor godt betale sig at vælge en operation fremfor at blive ved med at gå med linser og briller.

Du har krav på en gratis operation hvis opfylder nedenstående krav:

 1. Styrke på over +6 eller -6
 2. Bygningsfejl over -3
 3. Forskel i styrke på øjnene på mere end 3

 

 1. Øjenoperationer er risikable

Det er meget sjældent at der forekommer komplikationer ved en øjenoperation. Dog findes der visse risici som eksempelvis at der kan komme infektion i øjnene. Hvis du blot følger de råd og den vejledning før og efter operationen, burde der dog ikke være nogle komplikationer. Så fat mod. De fleste af de komplikationer som kan forekomme kan behandles i dag, såfremt de opdages i tide, og det gør de som regel, specielt i øjnene.

 

 1. Man skal være sengeliggende lang tid efter operationen

Når du får lavet en af de mest almene øjenoperationer kan du som udgangspunkt tage på arbejde dagen efter, så længe arbejdsmiljøet er rent og at du ikke skal stå med stærke kemikalier eller lignende.

Hvis du skal have en af de mere komplicerede øjenoperationer, skal du hvile i ca. en lille uges tid efterfølgende. Det kan som sagt gøre en smule ondt, man kan være lysfølsom og have et varieret syn. Men når den lille uge er gået vil der som udgangspunkt ikke forekomme nogle komplikationer.

 

 1. Din type synsfejl kan ikke opereres væk

Alle synstyper kan opereres, også hvis du har en bygningsfejl. Dog findes der øjne som, af anatomiske årsager, ikke bør opereres. Disse anatomiske årsager kan eksempelvis være en for tynd hornhinde eller en synsfejl som forandrer sig. Så kan man ikke få opereret øjnene desværre. Men de fleste synstyper er nemme at operere og det er sjældent at nogle har de to førnævnte tilstande ved øjnene.

 

 1. Det er normalt at man skal gå med briller efter øjenoperationen

Hvis man endelig beslutte sig for at smide brillerne og få en øjenoperation er det klart, at man også forventer at man ikke skal gå med brillerne eller linserne igen. Statistikker viser at 98% af dem som får foretaget øjenoperationen bliver brille/linse-frie efter 3 måneder.  Det kan ske at du stadig skal gå med briller. Hvis det er tilfældet skal du have endnu en operation, men derefter skulle det ikke være nødvendigt med briller eller linser.

 

Dette var de mest spurgte spørgsmål og myter som nu er blevet besvaret. Hvis du stadig er i tvivl om hvorvidt du bør få foretaget en øjenoperation bør du kontakte en øjenkirurg og få vejledning. Et godt sted at starte er hos øjenkirurg Peter Brincker. Med flere års erfaring kan du trygt lade dit syn hvile i hans hænder. Peter Brincker stræber efter den bedste rådgivning indenfor øjenoperation og har 25 års erfaring i feltet.

Prisen på en øjenoperation ligger på 15.000,- pr øje med alt inklusiv. Du kan altid ringe på 39 64 09 58 eller læse mere på deres webside, hvis du har spørgsmål eller forespørgsler.

Derforuden tilbyder Peter Brincker også en gratis forundersøgelse, hvor du kan finde ud af hvad som er bedst for dine øjne og få skræddersyet et forløb som er tilpasset dig og dine behov. Hertil stiller klinikken sig til rådighed både før, under og efter øjenoperationen således at du føler dig i trygge hænder. Peter Brincker er en af de mest erfarne indenfor dette område. Læs mere her!

Øjenoperation