Sådan sikrer, når du skal have et nyt køkken, at det bliver perfekt

køkken

Der er et hav af muligheder og sammensætninger, når man skal vælge et nyt køkken. Det er nemt at falde i tidens trends, og blive forblændet af en bestemt farve eller sammensætning, som er populær netop nu. Det er også nemt at gå over budget eller afvige fra planen.

Der er altså mange smuthuller, hvor du kan falde i med begge ben, når det kommer til at vælge et nyt køkken. I dette indlæg vil du derfor kunne læse om, hvordan du sikre dig at dit køkken bliver lige som du ønsker dig, men stadig tidsløst og vil kunne holde i mange år.

Hold kursen

Når du skal have et nyt køkken er det vigtigste i processen; planlægningen. Hvis du, inden køkkenet skal sættes op, har lavet en plan over budget og ønsker for udformning, er der større chance for at det bliver som du ønsker. Der er mange som fristes af nye løsninger, sammensætninger og farver, undervejs. Men dette kan hurtigt gå hen og blive besværligt, så hold dig hellere til den originale plan.

Blå køkkenlåger er ikke et hit om 2 år

Mange kan godt blive fristet af tidens trends. Det kan være at det lige nu er populært med blå køkkenlåger eller at man skal have lyserød marmor på køkkenøen. Dog er et køkken et man skal have i mange år, specielt hvis man køber et dyrt designerkøkken. Derfor, hvis du på sigt vil være glad for dit køkken, bør du holde dig til klassiske farver og materialer. På den måde sikre du at blive tilfreds med dit køkken i mange gode år.

Husk dit budget når du skal ned i køkkenforretningen

Et nyt køkken er dyrt. Først og fremmest skal du ikke gå på kompromis med prisen når du skal have et nyt køkken – selvfølgelig alt efter hvem du vælger at købe et køkken af. Dog kan du godt regne med at det bliver dyrere end forventet. Af samme årsag bør du lægge et budget på forhånd, og gerne spæde lidt ekstra oveni, end hvad du havde regnet med. Hvis du ikke har råd til at ligge lidt ekstra oveni, bør du vente til du har sparet op. Når du har sparet op, og har det rette budget, så kan du gå ned i køkkenforretningen, og vælge dit køkken. På den måde kan du bedre få en idé om hvad som der er råd til, og ikke blive fristet af alle mulige løsninger, som du ikke har råd til.

Opbevaring er et vigtigt element

Mange falder hurtigt for det minimalistiske køkken. Husk altid at der skal være plads til det praktiske. Du bør derfor overveje hvilken løsning du ønsker i forhold til skrald? Eller hvor du skal ligge alt dit pant? Opbevaring er det vigtigste i et køkken. Du bør derfor medtænke disse elementer, når du skal vælge dit nye køkken.

Vælg en god emhætte

I et køkken, hvor man står i mados, er det selvfølgelig også vigtigt med en emhætte. Når du skal vælge emhætte, skal det være en som er nem at rengøre. Hvis man bruger emhætten hver gang man laver mad, bliver den hurtigt ulækker, snavset og lugter grimt. Den skal derfor rengøres tit. En emhætte som er svær at rengøre bliver som regel ikke gjort ren. Af samme årsag bør du derfor vælge en simpel emhætte, som er nem at komme til og nem at rengøre. Lydniveauet er også en faktor der bør overvejes. Mange emhætter lyder som Storebæltsfærgen. Hvis du skal have et samtalekøkken, kan det være et meget generende element når man står og vil snakke med hinanden over madlavningen, med et emhætte som overdøver samtalen. Det kan derfor være smart at undersøge mulighederne for en mindre larmende emhætte, når du skal vælge dit køkken.

Du skal have god belysning til at lave mad i

Et køkken er et af de rum vi bruger mest tid i, sammen med stuen. Dog er et køkken ikke blot til pynt, det er også et arbejdsrum. Der skal altså være gode forhold til at kunne ”arbejde” og her er lys et vigtigt element. Et godt lys i et køkken er nemlig prisværdigt, når man står og skal lave mad til 10 personer, eller når børnene skal have mad inden kl. 18.30. Spots kan være en rigtige gode. En pendel kan også bruges over køkkenøen, dog er dette kun en nedadgående belysning,

Indret køkkenet efter den gyldne trekant

En regel siger at køkkenet skal indrettes efter den gyldne trekant. Den gyldne trekant lyder på at man i hvert af trekantens hjørner, skal have henholdsvist en vask, et køleskab og et komfur. På den måde sikrer man et harmonisk køkken. Derforuden bør du også overveje, når du skal have en køkkenø, at købe en med hjul på, så du kan sætte den hvor der er plads og rykke rundt på den. På den måde undgår du at stå med en stor køkkenø, som fylder for meget, eller hvis du eksempelvis gerne vil holde et arrangement har brug mere plads, kan du rulle den væk.

Hvor skal du købe dit nye køkken?

Haus & Honey er et professionelt køkkenfirma med stor erfaring med køkkener af enhver slags. Her kan du kan komme til en uforpligtende samtale hos en af deres køkkenkonsulenter, hvor I sammen finder den perfekte løsning som opfylder dine behov og ønsker. Du kan læse mere om dit nye køkken her!