Holmegaardshuset samler stumperne, mens politikerne knuser fællesskabet

Holmegaardshuset ser smerten og utrygheden hos socialt udsatte hver dag. Flere danskere gør brug af kommunernes tilbud, hvilket presser opholdsstederne til det yderste. Alligevel får området ikke tilført flere ressourcer af politikerne. I sidste ende kan det være forskellen på liv og død, lyder kritikken Økonomiske konsekvenser for de svagtstillede er en tendens i Danmark, der skaber ulighed på tværs af nationen. Stadig flere og flere bliver karakteriseret som socialt udsatte, men det fra holder alligevel politikerne fra at tilføre flere midler til området. Sådan lyder kritikken fra Holmegaardshuset, der er et opholdssted for børn, unge og familier med psykiske og sociale udfordringer. Flere borgere benytter sig af behandlingstilbud, der skal hjælpe dem med at komme på fode igen. Kommunerne sender rekord mange danskere til kompetente opholdssteder som Holmegaardshuset, der specialiserer sig mentalisering og omsorgsgivende kommunikation. Men selvom udviklingen har været støt stigende de seneste år, får kommunerne ikke tilført flere ressourcer til at hjælpe danskerne. Det er ubalance, der utvivlsom vil betyde dårligere tilbud og behandlingsforløb, lyder det fra Holmegaardshuset. ”Det siger sig selv, at hvis der kommer flere i behandling, så skal der også tilføres flere ressourcer til området. Vi skal have flere uddannede pædagoger, flere tandlægebesøg og flere skolebøger, og det kan ikke gøre for færre penge”, lyder kritikken fra Holmegaardshuset. Holmegaardshuset hjælper udsatte og ansatte Netop behovet for flere pædagoger og ressourcer har gjort, at Holmegaardshuset har forbedret et af de områder, de selv styrer: uddannelsen. Holmegaardshuset har som et af de eneste opholdssteder i Danmark flere uddannelser om året, der skal hjælpe personalet med at takle det yderligere pres, der bliver lagt på deres skuldre. Holmegaardshuset sikrer, at medarbejdere på opholdsstedet får minimum 4 årlige uddannelsesforløb, der skal klæde dem på til at håndtere socialt udsatte familier og børn. Et område, der tærer hårdt på psyken hos de fleste. Derfor er det vigtigt, at pædagogerne får de rette redskaber, så de ikke bliver brændt ud. Og at der er brug for mere uddannelse, kan ikke kun ses på de færre midler, der bliver tilført til området. Undersøgelser viser, at halvdelen af anbragte unge har en psykisk lidelse, der gør deres forløb vanskelige og unikke. Der er behov for skræddersyede indsatser, der skal planlægges, hvilket tager tid og koster penge. To elementer, politikerne ikke vil tilgodese. Undersøgelsen viser blandt andet, at anbragte unge – sammenlignet med almindelige unge – har dobbelt så stor mistrivsel. Det handler om liv i sidste ende, forklarer Holmegaardshuset, der samtidig understreger, at de ofte er en af de sidste bastioner, før det går helt galt for psykisk udsatte. Og med færre midler til flere personer kan det desværre ende i tabte liv, afslutter Holmegaardshuset.

Holmegaardshuset ser smerten og utrygheden hos socialt udsatte hver dag. Flere danskere gør brug af kommunernes tilbud, hvilket presser opholdsstederne til det yderste. Alligevel får området ikke tilført flere ressourcer af politikerne. I sidste ende kan det være forskellen på liv og død, lyder kritikken

Økonomiske konsekvenser for de svagtstillede er en tendens i Danmark, der skaber ulighed på tværs af nationen. Stadig flere og flere bliver karakteriseret som socialt udsatte, men det fra holder alligevel politikerne fra at tilføre flere midler til området. Sådan lyder kritikken fra Holmegaardshuset, der er et opholdssted for børn, unge og familier med psykiske og sociale udfordringer.

Flere borgere benytter sig af behandlingstilbud, der skal hjælpe dem med at komme på fode igen. Kommunerne sender rekord mange danskere til kompetente opholdssteder som Holmegaardshuset, der specialiserer sig mentalisering og omsorgsgivende kommunikation. Men selvom udviklingen har været støt stigende de seneste år, får kommunerne ikke tilført flere ressourcer til at hjælpe danskerne. Det er ubalance, der utvivlsom vil betyde dårligere tilbud og behandlingsforløb, lyder det fra Holmegaardshuset.

Det siger sig selv, at hvis der kommer flere i behandling, så skal der også tilføres flere ressourcer til området. Vi skal have flere uddannede pædagoger, flere tandlægebesøg og flere skolebøger, og det kan ikke gøre for færre penge”, lyder kritikken fra Holmegaardshuset.

Holmegaardshuset hjælper udsatte og ansatte

Netop behovet for flere pædagoger og ressourcer har gjort, at Holmegaardshuset har forbedret et af de områder, de selv styrer: uddannelsen. Holmegaardshuset har som et af de eneste opholdssteder i Danmark flere uddannelser om året, der skal hjælpe personalet med at takle det yderligere pres, der bliver lagt på deres skuldre.

Holmegaardshuset sikrer, at medarbejdere på opholdsstedet får minimum 4 årlige uddannelsesforløb, der skal klæde dem på til at håndtere socialt udsatte familier og børn. Et område, der tærer hårdt på psyken hos de fleste. Derfor er det vigtigt, at pædagogerne får de rette redskaber, så de ikke bliver brændt ud.

Og at der er brug for mere uddannelse, kan ikke kun ses på de færre midler, der bliver tilført til området. Undersøgelser viser, at halvdelen af anbragte unge har en psykisk lidelse, der gør deres forløb vanskelige og unikke. Der er behov for skræddersyede indsatser, der skal planlægges, hvilket tager tid og koster penge. To elementer, politikerne ikke vil tilgodese. Undersøgelsen viser blandt andet, at anbragte unge – sammenlignet med almindelige unge – har dobbelt så stor mistrivsel.

Det handler om liv i sidste ende, forklarer Holmegaardshuset, der samtidig understreger, at de ofte er en af de sidste bastioner, før det går helt galt for psykisk udsatte. Og med færre midler til flere personer kan det desværre ende i tabte liv, afslutter Holmegaardshuset.