Hvorfor du skal gøre 2018 til et fantastisk rejseår

EF Sprogrejser - læring for livet

Mens mange af os forbereder os til jul og nytår, er der nok en del, der hellere ville slippe juleræset og begive sig mod sydligere destinationer. Julegaver, nytårskrudt og julefrokoster er udgifter, man kan vælge at bruge på rejser i stedet for. Ja, det kan nærmest sponsorere en ferie til lige det sted, du gerne vil hen. Her får du nogle gode råd til, hvorfor du skal gøre 2018 til dit livs rejseår.

At rejse er nemmere, end du tror

De fleste har prøvet at rejse uden for Danmarks grænser – nogle er garvede globetrotter, mens andre foretrækker charterferien til Mallorca. Men uanset om du har polynesiske tatoveringer op ad armene eller har faktor 50 med i kufferten, så er dét at rejse nemmere, end du tror – du skal bare springe ud i det.

EF Sprogrejser - nemmere end du tror
EF Sprogrejser – nemmere end du tror

 

Det kan virke grænseoverskridende at booke en tur til et sted, hvor man ingen kender. Dog vil man hurtigt opdage, at verden er fuld af hjælpsomme mennesker, der gerne vil gøre din rejse bedre. Hvad enten du befinder dig i en lille landsby i Thailand eller bjergby i Peru, er mange lokale stolte over deres hjemegne. Derfor vil de gå langt for at sikre, at du får en god oplevelse – det kan flere personer fra EF Sprogrejser berette om. Man føler sig begrænset, når man hverken kan sproget eller kender området. Men så snart man tager kontakt til lokale, vil man opdage, at man kan mere, end man tror. Når du hverken kan sproget eller kender området kan du bruge

  • Tegnsprog
  • Mimik
  • Google translate

Selvom du er bange for, at de lokale ikke forstår dig, eller du er nervøs for pinlig tavshed, så vil opleve, at når du først tager springet, så griber de lokale dig. Om ikke andet får du sjove historier ud af dine forsøg på at komme i kontakt, og er det ikke dét, rejser handler om?

 

EF Sprogrejser - det er sjovt at rejse
EF Sprogrejser – det er sjovt at rejse

Når du kommer i kontakt med lokale, får du også en mere autentisk oplevelse af det sted, du besøger. Mange lande viser stolt deres højhuse frem, og du kan altid købe en cheeseburger fra den ”lokale” McDonald’s – men når du begiver dig ud i landskabet og kommer ind bag facaden, vil du få en meget anderledes oplevelse af stedet.

Når du rejser, får du en dybere indsigt

Hvis du har mod på at prøve andet end English Breakfest og guidede ture, skal du tage derhen, hvor de lokale er. Så snart du kommer væk fra shopping områderne og erhvervslivet kan du mærke, se og føle, hvordan den gennemsnitlige lokale lever. Du ser et rent billede af det land eller område, du befinder dig i, og selvom det egentlig kan virke beskidt og ubehageligt, oplever du på nærmeste hold, hvordan lokalbefolkningen har det.

EF Sprogrejser - yoga
EF Sprogrejser – yoga

Mange stræber efter at få den autentiske oplevelse, når de rejser. Og selvom den kan virke hård og barsk for mange, får man en dybere forståelse af verden og andres levevilkår. Derfor er der også en sandsynlighed for, du møder andre rejsende i lokalområdet.

Du får venner fra hele verden

Når du rejser, er det meget nemmere at få nye bekendtskaber, der hurtigt udvikler sig til venskaber. Det kan være svært i Danmark at snakke med personer, man ikke kender, men når man rejser, er man (og andre rejsende) nemmere at komme i kontakt med. En af de nok mest benyttede samtalestartere er

”Hey, you look like a fellow traveller – where are you from? ”

… Og så er man i gang. De grænser og restriktioner, man har hjemme findes ikke, når man er ude at rejse. Man kan på kort tid få rigtig gode venner, der måske skal samme sted hen som én selv – og med ét har man fået nye rejsekompagnonger, hvis man ønsker det.

Kilde: efsprogrejser youtube

Når man rejser og møder nye mennesker, kommer de ofte med en helt anden baggrund end én selv. Og det kan hurtigt udvikle sig til sjove historier, mens man sidder i baren. Nogle kan måske vælge at fortælle om en akavet episode, hvor de forsøgte sig med tegnsprog over for de lokale? 😉

Når du rejser, lærer du – hele tiden

Mange vælger at rejse væk, når studiet bliver for meget, arbejdet for stressende eller familielivet har brug for luft. Og folk tror ofte, de kan sætte hjernen på autopilot og stoppe med at tænke over lektier, møder eller søndagsmiddage. Det kan man også – men du fortsætter med at lære.

Når du rejser, får du nye oplevelser – og nye oplevelser kræver hjerneaktivitet. Du skal hele tiden tage stilling til, hvad næste skridt er, hvor I skal hen, hvad I skal se osv. Og når I er ude, lærer du ting, du aldrig ville lærer, hvis du sad hjemme.

EF Sprogrejser - læring for livet
EF Sprogrejser – læring for livet

Mange vælger også aktivt at lære nye ting, når de rejser. Tag på et madlavningskursus, hvis du er i Thailand, eller lær sproget, hvis du rejser i Sydamerika. Der er en masse muligheder for personlig udvikling, når du rejser langt væk fra kolde Danmark.

Hvad du lærer ubevidst:

  • At imødekomme nye mennesker
  • At håndtere situationer, hvor du ikke har planlagt næste skridt
  • At begå dig i en anden kultur

Hvad du kan lære bevidst:

  • Lokal madlavning
  • Sprog

Og meget mere – Ja, faktisk lige det, du har lyst til.

Hvis du drømmer om at blive bedre til et sprog, kan du gøre din ferie til en sprogrejse. Det er en ideel måde at lære et nyt sprog på, mens du samtidig får alle glæderne ved at rejse. På Studentum kan du læse om mange af de sprogkurser, man kan tage i udlandet. Du får undervisning i enten spansk, japansk eller et helt tredje sprog, du gerne vil lære. Sprogkurser kan tages af alle – unge som ældre, familier som enkeltpersoner.

 

EF Sprogrejser - Sandra Lentz
EF Sprogrejser – Sandra Lentz

”Jeg følte mig hjemme i Miami Beach fra første dag! og så kan man jo kun glæde sig over, at man rejste med EF Sprogrejser”.

 

Lige meget hvor du vil hen, kan du lærer en masse, hvis du har lyst – og selvom du bare vil slappe af og koble fra, ender du nok med at lære en ting eller to alligevel.

Du bliver gladere af at rejse

Når du rejser møder du nye mennesker, får nye oplevelser, ny indsigt og en bredere horisont – alt sammen er en del af opskriften til glæde. Du bliver automatisk gladere, når du er sammen med lokalbefolkningen, der gerne vil give dig en god oplevelse – prøv for eksempel at deltage i en lokale festival eller besøg en turistattraktion sammen med nye venner. Du slipper de stressende tanker, der fylder i baghovedet, mens de erstattes af nydelse. Hvordan kan vi vide det? Læs om EF Sprogrejsers glade rejsende, der alle har fået fantastiske oplevelser.

 

 

 

Relateret:

EF Sprogrejser USA – mulighedernes land