Nyd den store aften ved at købe en nytårsmenu ud af huset

nytårsmenu ud af huset

Skal du arrangere og hoste årets fest? Så kan du med fordel bestille en nytårsmenu ud af huset. Mange tror at bestille mad ud af huset ikke er lige så godt som at lave det selv, men der tager de fejl. Der er nemlig mange gode steder at bestille mad fra. Det handler bare om at være selektiv og vide hvad man vil have.

Vi skal forkæle os selv nytårsaften

En aften vi alle kan gå og glæde os til hvert år er nytårsaften. Det er her vi tænker tilbage på året der gik, hvad vi opnåede, hvad vi oplevede og hvem vi tilbragte tid sammen med. Det er også en aften hvor man tænker fremad. En aften hvor det traditionelle nytårsforsæt bliver bragt på banen. Et nyt år. Et nyt kapitel. En ny start. Hvad skal vi lave om? Hvad skal vi opnå næste år? Hvad vil vi blive bedre til? Vi stiller mål til os selv nytårsaften. Ting vil gøre bedre, ting vi skal pejle efter.

 

Derfor skal denne være festlig. Der skal god champagne i glassene og lækker mad på bordet. Vi skal forkæle os selv. Det er også en milepæl i sig selv at vi er nået hvor vi er. Vi har klaret endnu et år. Livet er hårdt og det skal fejres at vi år efter år klarer den. Nytårsaften er altså her vi hylder livet. Derfor er en nytårsmenu ud af huset velegnet til denne begivenhed, for der skal ikke spares.

Få overskud med en nytårsmenu ud af huset

Nytårsaften er både en af de mest sjove arrangementer på året men også en af de mest stressfulde. Julen er forbi, du har taget pynten ned og smidt træet ud – og nu skal du gøre klar til endnu en fest. Der er meget at se til i december, og at få lettet bare en enkelt byrde, kan være en stor befrielse. Derfor kan det være en god idé at bestille mad udefra. På den måde kan du bare læne dig tilbage og nyde festen, uden at skulle tænke på at kartoflerne brænder på, eller om fromagen er blevet for flydende. En nytårsmenu ud af huset kan være alt andet end suppe, steg og is. Det handler bare om at finde de gode steder.

Mad fra det franske køkken

Det kan være en god idé at bestille mad fra det franske køkken. Fransk mad kan være et vidt begreb. Frankrig er et land af mangfoldighed og der findes forskelligt spise i hele landet. Dog er det franske køkken indrettet således at det føjer en hver smag. Der er næsten aldrig noget folk ikke kan lide, når det kommer fra det franske køkken. Det er velsmagende, delikat og når alle i øjenhøjde. Alle kan være med, når det kommer til mad fra det franske køkken.

 

Hvad kan man få af fransk mad?

Alle har deres individuelle smage for hvad de kan lide og hvad de mener er passende til nytårsaften. Som tidligere nævnt er det franske køkken en god kandidat, da det er mad som alle kan lidt. Det er ikke nødvendigvis hverdagsmad fordi alle kan lide det – tværtimod. Fransk mad er exceptionelt delikat og man kan næsten ikke undgå at få en gastronomisk oplevelse. Det kommer selvfølgelig an på hvor maden er fra, men som udgangspunkt er fransk mad altid lækkert. En nytårsmenu ud af huset kan derfor drage fordele hvis den er fra det franske køkken.

 

Men hvad kan man så få af fransk mad som ville være passende til en nytårsmenu? En starter vil som regel bestå af noget fisk. Det kan være en hummer bisque eller torskefilet med grønt. Til hovedret får man som regel kød, en lækker sovs, årstidens grøntsager og kartofler af en eller anden afart. En klassisk fransk dessert er en Moelleux du chocolat. Dette er en flydende chokoladekage, som smager himmelsk.

 

Hvad skal man have af mad nytårsaften?

Når du har besluttet dig for at bestille en nytårsmenu ud af huset, skal du også finde ud af hvor meget mad du skal bestille. Alle har forskellige traditioner nytårsaften. Den traditionelle tradition (madmæssigt), er til dronningens nytårstale at have en snack til champagnen. Det kan eksempelvis være foie gras på kiks. Efter nytårstalen kommer forretten på bordet. Når forretten er spist kan man servere en mellemret. En mellemret fra fransk tradition er en ½ hummer. Herefter kommer hovedretten og som endnu en mellemret vil der blive serveret lidt fransk ost. Når maverne er fyldte og det høje humør er på sit højeste skal man tælle ned til man når det nye år. Når der er hoppet ind i det nye år, skal man have kransekage. En fransk kransekage er det mest delikate på menuen. Der er altså lidt at vælge imellem når du skal sammensætte din nytårsmenu.

 

Hvor skal du bestille din nytårsmenu ud af huset fra?

Der findes mange steder som er til at anbefale. Dog har Fransk Spisehus sammensat en ormidabel nytårsmenu som er noget af en smagsoplevelse.

 

Menuen består af følgende:

 

Forret:

En torskesoufflé med spinat og krydderurter. Hertil er der anrettet en cremet jomfruhummerbisque, smørdampede rodfrugter, sprøde jordskokkechips og karse.

 

Hovedret:
Hovedretten består af kalvemørbrad stegt med timian serveret med kartoffel mille-feuille, citron-timianbagt pastinak, smørristede skovsvampe, langtidsbagte små tomater og en kraftig rødvinsauce tilsmagt trøffelolie.

 

Dessert:

Moelleux au chocola med kompot af skovens bær og vaniljeparfait, rørt med hvid chokolade.

Bestil din nytårsmenu ud af huset fra Fransk Spisehus

Fransk spisehus er et fantastisk sted at bestille en nytårsmenu ud af huset fra. De leverer altid gode catering løsninger og maden smager himmelsk. Hvis du ønsker en aften fyldt med gastronomiske smagsoplevelser med de bedste råvarer, så er det her du skal bestille din mad fra. De har hurtig service, leverer altid til tiden, og når maden ankommer, skal du bare pakke den, evt. sætte hurtigt i ovnen og voila – et lækkert festmåltid er serveret. Du kan læse mere om nytårsmenu ud af huset her!