Hvad bør du overveje inden du får en brystforstørrelse?

brystforstørrelse

Der er mange overvejelser og beslutninger som skal tages når du vælger at få en brystforstørrelse. Det kan være alt fra størrelse, valg af implantater men også valg af klinik, som spiller ind i overvejelserne. I dette indlæg kan du derfor læse om hvad du bør huske samt overveje, inden du går til konsultation om en brystforstørrelse.

Er det et tabu at få en brystforstørrelse?

Inden folk får en brystforstørrelse er der mange som går og bekymre sig om det er tabubelagt at få lavet en brystforstørrelse. I Danmark er brystforstørrelsen den mest hyppige operation inden for kosmetiske indgreb i Danmark. Du kan derfor trygt stole på, at du ikke er den eneste som går og overvejer at få lavet kunstige bryster.

 

Lægevidenskabens udvikling har også medført at de kunstige bryster ser ualmindelige ægte ud. Så hvis du er mere til det naturlige look, skal det ikke være dét som stopper dig fra at få en brystoperation. Fordi der bliver udført så mange operationer er det af samme årsag ikke længere tabubelagt at få lavet en brystforstørrelse – tværtimod.

Hvilke implantater skal du vælge?

Der er selvfølgelig forskel på de implantater du vælger. Skal de være af saltvand eller silikone? Hvad er forskellen på disse? Hvilken form skal de have? Her er svar på nogle af dine spørgsmål. 

Saltvandimplantater

Saltvandimplantater har både sine fordele såvel som sine ulemper. Dog vælger flest silikoneimplantater nu om dage. Det gode ved saltvandsimplantater er at de føles naturligt varme. Silikoneimplantater har en tendens til at blive kolde og herved, varmemæssigt” føles unaturlige.

Dog er det praktisk med saltvandimplantater, da man ved scanning kan se igennem implantater og herved se om der er knuder etc. Dette er sværere med et silikoneimplantat. Saltvandsimplantater kan se meget falske ud, hvis man er meget tynd. Hvis man har sul på kroppen er det dog intet problem.

Silikoneimplantater

Silikoneimplantatet kan formes som man vil. Egentlig er silikoneimplantat og saltvandsimplantatet det samme, da begge implantater er af silikone. Dog er det fyldet som adskiller dem, hvor silikoneimplantat har silikone i sig, og saltvandsimplantatet har saltvand i sig. Silikoneimplantatet er det mest fortrækkelig indenfor brystforstørrelse, da ser mere ægte ud end saltvandsimplantater.

Ulempen ved silikoneimplantater er at man ikke kan se igennem dem ved scanning. Derforuden bliver de meget kolde. Dog er det for de fleste kvinder vigtigere for dem at de ser natulige ud, og derfor bliver silikoneimplantater valg i de fleste tilfælde når kvinder skal have lavet en brystforstørrelse.

Hvor store skal din bryster være?

Næste spørgsmål bliver selvfølgelig hvor store dine nye bryster skal være. Du skal hertil bestemme hvor mange milliliter silikone eller saltvand dine bryster skal have i sig. Det er vigtigt at tage udgangspunkt i hvordan ens krop er bygget. Det vil se meget kunstigt ud hvis man er meget lille og tynd, med store implantater. Til en lidt større bygget kvinde vil det dog også se underligt ud med små implantater. Man skal derfor altid vælge ud fra ens kropstype.

En god idé er altid at lytte til hvad kirurgen siger passer bedst til dig. Han/hun vil formodentligt forslå lidt større implantater end hvad du selv ville vælge, men dette er oftest til din egen fordel, da mange ofte kommer til at vælge implantater der er for små og resultatet bliver ikke som forventet. Mange ligger sig derfor under kniven igen og får dem lavet større. Lyt derfor altid til din kirurg, hvis han foreslår at de skal være større end hvad du regnede med.

Hvor skal du få lavet din brystforstørrelse henne?

Der er mange som vælger deres klinik ud fra prisen. Dette er som regel en rigtig dum idé. Klinikker som tilbyder billige brystforstørrelse efterlader ofte deres patienter med mener og gener samt forkapslede bryster. Forkapslinger forekommer når kroppen prøver på at udstøde implantatet. Hvis man ikke bruger implantater af høj kvalitet, vil disse gener opstå, og det er både dyrt at få lavet om, men også ekstremt smertefyldt. Derfor bør du vælge din klinik med omhu. Du skal også helst vælge et sted som sælger kvalitetsstemplede implantater.

Hvilken klinik skal du vælge?

Der er mange klinikker at vælge imellem. Et godt sted at starte er Nygart privathospital. Her kan du komme til en uforpligtende samtale hvor du sammen med en kompetent kirurg, kan finde frem til den rette løsning som passer lige netop dig. Nygart har stor erfaring indenfor brystkirurgi og brystforstørrelser. De er et af de steder som laver flest brystforstørrelse om året, og derfor kan du trygt stole på at de leverer et fantastisk resultat. Deres målsætning er at få deres kunder til at føle sig sikre og glade for slutresultater. Nygart ligger både i Lyngby, i København og i Århus. Du kan læse mere om bystforstørrelse og om Nygart her!