Har du fået gule tænder? En tandblegning kan være løsningen

tandblegning

Et flot hvidt smil er som regel tegn på et godt udseende og sundhed. Når man har hvide tænder signalerer det at man passer og værner om sig selv. Man er soigneret og det er det som gør en mere attraktivt.

Derfor vil mange gerne have hvide tænder. Dog gør vores kostvaner det ikke nemt at holde den naturlige farve. Derfor tyer mange til alternativer, som at få tandblegning, så de igen kan vise det flotte, skinnende, hvide smil frem. Men hvad er det som gør vores tænder gullige? Læs med i dette indlæg og find ud af det.

Hvorfor får du gule tænder?

Gule tænder kan give et indtryk af at man har dårlig tandhygiejne, og derfor vil mange gerne have en tandblegning for at læse dette problem. Men hvad er årsagen til at man får gule tænder og kan man undgå det i længden? Der kan være forskellige årsager til at gule tænder opstår. Nogle har desværre bare større tendens til at få gule tænder. Gule tænder forekommer også som en del af aldringsprocessen. Misfarvede tænder kan dog også skyldes dårlig mundhygiejne eller indtagelse af nogle fødevarer som afgiver farvestoffer som tænderne er mere modtagelige overfor.

For at finde frem til om dine tænder har en naturlig gullig farve eller om det skyldes en anden årsag, skal du først undersøge om det er alle tænderne som er gullige eller kun enkelte. Hvis det kun er få tænder som er gullige er det ikke fordi man har gule tænder af natur. Så skyldes det en anden årsag.

Dårlig mundhygiejne forårsager gullige tænder

Når du har dårlig mundhygiejne kan en tandblegning ikke bare løse dine problemer. Her bør du først få styr, hvad dine tænder fejler inden du springer ud i en tandblegning. Dårlig mundhygiejne kan resulterer i tandproblemer af forskellig karakter. Specielt hvis man ikke børster sine tænder grundigt, kan tænderne også blive gule.

Madvarer misfarver tænderne

Hvis ikke du værner om dine tænder, spiser og drikker dårlige ting og har en dårlig mundhygiejne, så er en tandblegning blot en bjørnetjeneste. Du bør derfor efter du har fået bleget dine tænder, værne om dem, og passe på med hvad du spiser og drikker for at holde dem hvide. Eller kan de hurtigt gå hen og blive gule igen. For at få den største effektivitet ud af en tandblegning bør du derfor også ligge din kost om. Her er en liste over hvilke mad- og drikkevarer som misfarver dine tænder:

  1. Syrligt frugt og grøntsager

Syrligt frugt som eksempelvis vindruer eller kiwier ætser emaljen på tænderne. Emaljen er det lag som beskytter tænderne. Når emaljen ætser, så er tænderne også mere modtagelige overfor farvestoffer. Disse farvestoffer kan eksempelvis komme fra brombær, rødkål, gulerødder, jordbær og andet med frugt og grønt med meget farve i sig.

  1. Cigaretter

Cigaretter er også en af de store syndere når det kommer til misfarvning af tænderne. Dette skyldes at nikotinen sætter sig på overfladen af tænderne og de kommer herved til at fremstå mere gule og beskidte. Specielt snustobak farver tænderne gevaldigt på overfladen, hvor cigaretter farver tænderne bag på.

  1. Vin
    Vin er som sagt lavet af vindruer. Vindruer indeholder ekstremt meget syrer. Derudover er eksempelvis rødvin meget farvende. Derfor ætser vin både emaljen men farver også tænderne samtidig. Vin er derfor også på listen over de store syndere hvad angår misfarvede tænder.
  2. Kaffe og te
    Begge drikke indeholder farvestoffer som gør tænderne plettede. Derforuden indeholder te garvesyre som også forårsager syreskader på tænderne og herved gør tænderne mere modtagelig overfor farve.

Hvordan undgår du gule tænder?

En tandblegningen er ikke det billigste på menuen, og derfor bør man ikke gå direkte ud og drikke en masse vin og ryge en masse cigaretter. Når du har fået en tandblegning, og hvis du ønsker at vedligeholde den hvide farve på tænderne kan du derfor med fordel benytte dig af nedenstående råd:

Hvid te eller grønt te er et bedre alternativ når du skal drikke te. Derforuden er det en god idé at putte en skvat mælk i kaffen. Når du drikke disse drikke, skal du også prøve at lade være med at gøre det rundt i munden med lade det glide ned i halsen i stedet. Dette vil også mindske syre- og farveskaderne.

Hvor skal du få lavet din tandblegning henne?

En tandlæge som er ekspert inden for tandblegning er Frederick Uton Sjölin. Her er tandblegning nemt, hurtigt og smertefrit. Der er mange måder, du kan få bleget din tænder på, men det mest effektive og sikreste, er hvis du får en tandblegning hos en tandlæge. Derfor bør du overveje denne tandlæge når tænderne skal bleges. Tandblegning behøver heller ikke at være dyr. Hos Frederick Uton Sjölin kan du nemlig få en flot og effektiv blegning til en billig pris. Du kan læse mere her!