Med tandblegning kan du endelig slippe af med dine gule tænder

tandblegning

En tandblegning er ofte løsning hvis man ønsker et hvidere smil. Og hvorfor er det lige vi synes at hvide tænder er hit? Ofte forbinder man et flot hvidt smil med god hygiejne og herved et flot udseende. Dog gør danskernes livsstil det svært at holde bisserne hvide. Af samme årsag bør man være opmærksom på hvad som misfarver tænderne og hvad man kan gøre for at vedligeholde den hvide farve. I dette indlæg vil du kunne læse om hvordan du holder dine tænder hvide, og hvis skaden allerede er sket, hvordan du får dem hvide igen.

De 3 værste syndere

De 3 værste syndere som er med til at misfarve dine tænder er vin, cigaretter og kaffe. Hvis du hyppigt indtager førnævnte er den eneste udvej en tandblegning. Meget af misfarvningen kan også fjernes ved blot at få renset tænderne hos tandlægen.

Få renset tænderne

Hvis du er dårlig til at få børstet tænderne, og få dem renset hos tandlægen, så sætter plakken sig og resterne fra de madvarer og drikkevarer du indtager i løbet af en dag. Dette går ind og farver tænderne, og derfor er det vigtigt at børste sine tænder efter man har spist og få sine tænder renset hos tandlægen en gang i mellem. Hvis skaden allerede er sket, og misfarvningerne har trådt i kraft, er den eneste mulighed, at få bleget tænderne. Hvis du vil problemet til livs er svaret altså en blegning. Dog skal du være opmærksom på, at ved hver blegning, vil emaljen blive opløst. Du bør derfor gå til konsultation hos en tandlæge før du gør noget på dine tænder.

Tandpasta med tandblegning

Stoffet i blegemidler til tænderne er brintoverilte. Dog skal der en del til, før koncentrationen er stor nok til at tænderne bliver bleget. Det er ikke lovligt i Danmark at sælge tandblegningsmidler og derfor indeholder tandpasta med blegemiddel kun 0,1 %. Af samme årsag virker tandblegningstandpasta ikke. Man skal også passe på med at købe tandblegemidler på nettet, da det kan indeholde stoffer som kan skade tænderne.

Gør det ond at få en tandblegning?

Det kan godt gøre en anelse ondt at få bleget tænderne. Smerten kommer specielt under behandlingen og kan være en smule intens hvis man har sarte tandhalse. Hvis man har sarte tandhalse sidder nerveroder langt ude i tænderne, hvilket vil sige man også får smerter i tænderne ved høj varme og høj kulde. Samme følelse vil opstå under tandblegningen. For nogle kan det være nødvendigt at stoppe tandblegningen eller holde pause, på grund af disse sarte tandhalse.

Man skal være opmærksom på at i de første par dage efter en tandblegning vil tænderne være modtagelse overfor nye farvestoffer. Holdbarheden vil derfor afhænge af, hvor mange farvestoffer man optager efter blegningen. Man bør af samme årsag undgå mad- og drikkevarer med farvestoffer i, den første uges tid.

En tandblegning holder som regel i 2-3 år.

 

Hvordan vedligeholder man tænderne efter en tandblegning

Her er en liste over mad- og drikkevarer du bør undgå, hvis du ønsker at holde den hvide farve efter en tandblegning.

  1. Syrlig frugt og grønt

Syrlig frugt som eksempelvis vindruer, umodne bananer og kiwi, ætser emaljen på tænderne. Emaljen er den som beskytter tanden og som gør at farve ikke kan trænge igennem til tænderne. Ved at spise syrlig frugt, ætser den emaljen og tænderne vil herved være mere modtagelige overfor farve. Hvis du eksempelvis spiser mange vindruer og bagefter spiser rødkål, så er der stor chance for at du med tiden vil få misfarvede tænder, og din tandblegning vil holde mindre tid.

 

  1. Tobak
    Efter en tandblegning kan cigaretter og snustobak give brune belægninger på tænderne. Dette skyldes at resten af nikotinen sætter sig i overfladen og derfor vil tænderne fremstå mere gule og beskidte.
  2. Vin
    Vin er lavet på vindruer som i forvejen indeholder en del syre. Når vin lagres opstår der garvesyre og dette ætser også emaljen. Derforuden er rødvin rig på mørke farvestoffer og dette kan lave pletter på overfladen af tænderne og misfarve dem. Derfor bør du også undgå vin i en periode efter din tandblegning

Vælg at få tandblegning hos Tandlæge Frederick Upton Sjölin

Hos Tandlæge Frederick Upton Sjölin kan du få bleget tænderne med den mest skånsomme metode. Denne tandblegningsmetode hedder Zoom-blegning. Zoom-blegning er både effektiv men også billig og giver et flot og hurtigt resultat. Behandlingen tager typisk kun omkring 120 minutter og på grund af den skånsomme metode vil den være så smertefri og permanent som muligt. Frederick Upton Sjölin har været tandlæge i Hellerup siden 1990 og har et dygtigt personale bag sig som altså står klar til at hjælpe kunder. Du kan når som helst bestille tid hos klinikken. Det eneste du skal gøre er at ringe på 39 62 06 33. Du kan læse mere om tandblegning her!