Træt af dine smile- og bekymringsrynker? Prøv botox

botox

Har din bekymringsrynke aldrig være mere fremtræden og er der blevet tilføjet en enkelt eller to smilerynker til resten af flokken? Så bør du prøve botox hos AK Nygart. I dette indlæg kan du læse om hvad botox er, hvad man kan få lavet med botox og hvorfor du bør overveje det.

Hvad er botox?

Botox er en gift som går ind og blokerer for nerveenderne i musklerne. Når giften blokerer for nerveenderne vil musklen ikke kunne trække sig sammen i op til 6 måneder. Giften blev allerede opdaget i 1897 af en tysk læge, som her gav giften navnet Botulinum Toxin. Man har i sin tid også kaldt botox for pølsegiften, da stoffet opstår når bakterier får lov til at leve lidt for længe i dårligt opbevaret kød. I 1970 fandt man ud af at man kunne bruge botox i et medicinsk sammenhæng. Her viste det sig at botox havde en god virkning på muskelspasmer. I år 2000 kom botox til Danmark og her blev det udbredt at bruge botox i et kosmetisk sammenhæng.

Hvordan virker botox?

Botox går som sagt ind og blokerer nerveenderne i musklerne. Dette forårsager at signalstoffer mellem nerve og muskel ikke kan komme igennem til hinanden. På den måde blokeres nerveimpulser til musklerne. På den måde hindre botox musklen i at trække sig sammen, som medfører at huden blive glat og uden furer og rynker. Botox er specielt effektiv i ansigtet herunder til smilerynker, bekymringsrynker, furer fra næse til mundvige og rynker på halsen. Botox bliver også brugt til at reducere svedproduktionen i armhuler og i hænder.

Hvad er forskellen på botox og restylane

Begge stoffer bliver som udgangspunkt påført ansigtet gennem en sprøjte. Botox bliver sprøjtet ind i huden under musklerne, hvor restylane bliver sprøjte ind i selve huden. Begge stoffer bliver brugt til rynker.

Botox er som sagt en nervegift som går ind og blokerer for nervesignalerne, hvor restylane er et fyldstof som går ind og fylder de små såvel som store furer ud i ansigtet.

Det vil sige, at restylane fylder rynkerne ud og botox lammer musklerne så de ikke trækker sig sammen og derved udglatte huden.

Som tidligere nævnt bruges botox til den øvre del af ansigtet, til eksempelvis bekymringsrynken eller smilerynkerne. Derforuden kan botox også bruges til nedadvendt mundvige, rynker på overlæben og spændt halsmuskel.

Restylane anvendes til dybe rynker. Det kan eksempelvis være omkring munden. Restylane hjælper altså med fylde steder, og bruges primært til folk hvor de har tabt fylden med alderen i ansigtet. Derforuden kan restylane også bruges til at fremhæve kindben men også give volumen i læberne.

Er det tabu at bruge botox?

Det er ikke længere et tabu at bruge botox. Tværtimod er det nærmere ved at blive et tegn på at man går op i selv og sit udseende. En undersøgelse viser at der i 2017 blev udført mere end 3 millioner af sådanne indgreb i USA. Derudover er botox også på top 10 listen over de mest populære kosmetiske indgreb i Danmark. Du skal derfor ikke være nervøs for at få lavet botox. Tværtimod er det ved at være normalen, at få lavet lidt hist og her.

Hvordan foregår botox-indgrebet

Først skal ansigtet desinficeres. Hernæst bliver der lagt bedøvende creme de steder hvor botox’en skal sprøjtes ind. Når cremen har siddet der i et stykke tid, fjernes den, og nu indsprøjtes botox’en de aftalte steder. Indgrebet tager ca. 10-15 minutter. Det gør ikke ondt at få botox. Det føles ligesom at få taget en blodprøve, og med den bedøvende creme kan man som regel ikke mærke noget. Efterfølgende må man ikke røre området mindst 4 timer efter. Hvis man begynder at røre ved stederne man har fået botox, kan det ske at stoffet placerer sig forkert.

Hvor længe holder botox?

Man vil først kunne se det endelige resultat af indgrebet efter et par dage. Der går gerne 7-14 dage før man kan se det endelige resultat. Man vågner altså ikke op dagen efter og er glat i huden. Hvis man lige er startet med at bruge botox holder de første par gange som regel i 4 måneder. Dog hvis man har brugt det over en længere periode, vil det kunne holde op til 6 måneder.

Er der nogle bivirkninger ved botox

Ved de fleste tilfælde er der som regel ingen bivirkninger. Man kan maksimalt få lidt rødme i områderne hvor botox’en er blevet sprøjtet ind og en smule hovedpine. Men dette forsvinder gerne dagen efter indgrebet. Betændelse ses yderst sjældent. Det kan også ske, hvis man får sprøjtet for meget botox ind kan øjenbrynet eller øjenlåget komme til at hænge. Derfor skal man altså få botox i bitte små doser af gangen.

Forundersøgelse når du skal have botox

Botox-indgrebet er ikke noget man bare går op og får lavet sin frokost-pause. Man skal have en grundig forundersøgelse før man får det lavet, og der skal minimum gå 3 dage før man må få lavet indgrebet. Ved forundersøgelsen vil speciallægen tage udgangspunkt i hvordan dit ansigt ser ud. Her vil dit ansigts linjer, proportioner, mimik og hudens struktur blive taget op til overvejelse. Sammen med speciallægen vil I lægge en plan om hvordan I opnår det bedste resultat med botox. Herefter vil du kunne bestille en tid, og komme tilbage og få lavet botox-behandlingen.

Botox hos AK Nygart

AK Nygart har mange års erfaring med botox og behandling af rynker. Klinikken befinder sig i København, Århus og Lyngby. Klinikken og lægerne er førende inden for lægelige kosmetiske behandlinger og de sætter en ære i at rådgive dig ud fra en faglig og etisk vurdering. Hos AK Nygart har de også gode og retfærdige priser med prisgaranti. Med prisgaranti menes der, at hvis du har fundet et tilbud som benytter samme behandlingsmetode med samme apparater og stoffer, så kan du få det til den pris du har fundet, hvis den er billiger end AK Nygart. På den måde sikre du altid får den mest fair pris på botox hos AK Nygart.