Behandling af åreknuder uden operation

areknuderÅreknuder er synlige og snoede vener, som ligger lige under huden. Disse ses oftest på benene, på folk der er ramt af symptomet. Behandling af åreknuder kan heldigvis klares uden en omfattende operation. Åreknuder rammer ifølge Netdoktor 15-30 procent af den voksne befolkning i Danmark og optræder hyppigere, jo ældre man bliver. Behandling af åreknuder uden operation sker oftest af kosmetiske årsager, da de færreste kan lide udseendet af det. Behandlingen er forholdsvis ukompliceret og smertefri men kan give enkelte fysiske gener, der hvor man har haft åreknuder umiddelbart efter behandlingen. Langt de fleste har dog ingen problemer med at skulle møde på for eksempel arbejde dagen efter.

Behandling af lette symptomer

Desuden kan en alternativ behandling af åreknuder, være ved brug af kompressionssokker. Dette kan dog kun bruges til behandling af lette symptomer af åreknuder. Kompressionssokker er dog ikke kun ment til behandling af åreknuder, men er også meget udbredt i triatlonsporten for både mænd og kvinder. Her bruges disse sokker til at lette blodomløbet for atleterne. En bedre blodgennemstrømning til benene vil resultere i mere ilt til musklerne og måske en bedre tid i sidste ende. Flere atleter eksperimenterer nu også med sleeves til armene med kompression, for yderligere at forbedre blodcirkulationen.

Læs mere om operation af åreknuder og andre former for behandling af åreknuder på hjemmesiden. Er du triatlonudøver, eller dyrker du anden form for krævende sport, så kan man også læse om Kompressionssokker.