Firmafrokost er vigtigt på en arbejdsplads

firmafroksot

At vælge firmafrokost har mange forcer og kan stærkt anbefales på en arbejdsplads. Læs med i dette blogindlæg og find ud af, hvorfor du skal bestille frokost til dine medarbejdere.

Firmafrokost giver overskud

I en travl hverdag hvor børn, familie, arbejde og husgerninger skal gå op i en større enhed, kan det være en stress-faktor for de ansatte at skulle sørge for frokost til sig selv i løbet af arbejdsdagen. Derfor kan en firmafrokost give medarbejderne lidt ekstra overskud i løbet af arbejdsdagen. Mange medarbejder forventer også at der er en frokostordning på deres arbejdsplads. En firmafrokost kan derfor være med til at lette noget af det pres de ansatte er udsat for i løbet af dagen. Firmafrokost giver overskud i og med, at det eneste medarbejderne skal sørger for når de møder ind på kontoret, er at lave de opgaver de er stillet. På den måde får du også som arbejdsgiver, medarbejdere som er mere fokuserede og som har et større overskud.

Firmafrokost styrker sammenholdet

Når man er på en arbejdsplads med firmafrokost, bliver frokostpausen også afholdt samtidig. Ved at alle medarbejderne sætter sig ned og er samme om et måltid, bliver sammenholdet også styrket. Her har medarbejderne tid til at tale samme og socialisere. Et bedre sammenhold er også lig med trivsel og trivsel er lig med flere engagerede og motiverede medarbejdere. Derfor kan en firmafrokost både være med til at styrke sammenholdet blandt de ansatte men også give dig som arbejdsgivere mere leveringsdygtige medarbejdere.

Sund firmafrokost

Ét er at tilbyde dine medarbejdere en frokost, to er at den skal være sund. En sund frokost har mange fordele.

Hvis man serverer en frokost som er tung og svær at fordøje, kan man risikere at få en masse medarbejdere som har meget mindre energi end hvad de havde inden frokostpausen. Det skyldes at en tung og usund frokost er svær at fordøje, og når maden er svær at fordøje tærer det på energien. Energien bliver altså brugt til at fordøje maden fremfor at skabe energi. Med en sund frokost vil dine medarbejdere komme tilbage fra frokostpausen med et helt nyt sæt energi og være meget mere leveringsdygtig og effektive.

En firmafrokost bør derfor vælges ud fra følgende råd:

 1. Lad små sunde snacks stå til rådighed i løbet af dagen. På den måde vil medarbejdere ikke blive sultne i løbet af dagen. Sult kan være en forstyrrende faktor, og hvis maven knorrer er det svært at koncentrere sig om arbejdet. Undersøgelser viser at små hyppige måltider, såsom 4-6 måltider om dagen, gør at kroppen kan forbrænde kalorierne hurtigt og producere mere energi. Derfor kan du med fordel lade grøntsager, nødder og andre sunde småmåltider stå fremme på kontoret.
 2. Undgå tomme kalorier og sukkerrige madvarer. Bestil en frokost som er høj på fibre og protein. På den måde får du mere produktive medarbejdere.
 3. Du kan med fordel have en vandkøler stående på kontoret. At holde sig hydreret i løbet af arbejdsdagen er vigtigt. Man kan hurtigt glemme at gå ud og tage et glas vand når man sidder og har travlt på kontoret. Når man er dehydreret vil man hurtigt få hovedpine og blive svimmel. Derfor er det vigtigt at drikke meget vand i løbet af dagen. Ved at have en vandkøler til rådighed for medarbejderen, kan de hurtigt tage et glas vand, og på den måde sikre man også et mere effektivt arbejde fra de ansatte.
 4. Du bør vælge en frokost med mange kostfibre fra fuldkornsprodukter og en masse grøntsager. Det giver nemlig en god og langvarig mæthed. Hvis dine medarbejdere går hele dagen bliver generet af sult, bliver effektiviteten også forringet. Derfor er en sund frokost væsentlig.
 5. Vælg en frokost med magre proteinkilder. Du bør altså bestille en firmafrokost med kød, som kylling og fisk,og spare på fedtet.

Bestil din firmafrokost fra Frokostordninger.dk

Hos frokostordninger.dk er de godt klare over at det ikke er alle som er til chiagrød, agurkestænger og mandelmælk. Hos frokostordninger.dk sørger de derfor en firmafrokost af sund kaliber men som ikke mister smagen. Hos Frokost.dk kan man derfor bestille en sund firmafrokost, som er strikket sammen af diætister, med øje for god smag. For frokostordninger handler det om at sammensætte en firmafrokost som er nærende, sund og energi-givende, men som smager godt.

Firmafrokost som er godkendt af diætist

Frokostordning.dk tilbyder firmafrokost som er godkendt af en klinisk diætist. Her rådgiver de løbende køkkener til at sammensætte sunde menuer, som er udarbejdet efter fødevarestyrelsens 10 kostråd. I en sund firmafrokost vil man blandt andet få følgende:

 1. Mange grøntsager, især de grove men også de fine.
 2. En firmafrokost med fuldkorn og fibre som i eksempelvis pasta, ris og brød. Der vil stadig være stivelse, da det også er vigtig, men dog i grovere udgaver. Det kan eksempelvis være vilde ris, fuldkornspasta og rugbrød.
 3. Man skal ikke snydes for dressinger og saucer, da det som regel er dette som giver smag til maden. Dog vil disse i en sund firmafrokost, være sundere alternativer, såsom saucer med reduceret fedtindhold.
 4. Der vil være mere af de sunde fedtkilder såsom fisk, olier og nødder.
 5. Hos frokostordninger.dk er der også fokus på bæredygtighed og madspild, så man kan trygt bestille en firmafrokost som også tager hensyn til miljømæssige forhold.

 

 1. Sidst vil der i frokostordninger.dk altid være en høj råvarekvalitet og frisk hjemmelavet mad.

Selvom det hele lyder meget sundt, så skal I ikke være i tvivl om at firmafrokost fra frokostordninger.dk går op i smagsoplevelsen. Et godt og velsmagende måltid er næsten lige så vigtigt som et sundt måltid. Derfor går frokostordninger.dk op i at firmafrokosten altid giver en smagsoplevelse fra dag til dag. Maden er af høj kvalitet og menusammensætningen er altid spændende og innovativ.

Sunde alternativer

Der er altid mulighed for udskiftning af retter og råvarer når du bestiller en firmafrokost fra frokostordninger.dk. Hvis I gerne vil have en endnu sundere firmafrokost kan I eksempelvis vælge at udskifte den ugentlige kage med lækre sunde snacks. De sunde snacks kan være vaniljeskyr med mysli, æblekompot eller friskskåret frugt. Man kan også vælge at få en vegetarret i stedet for den varme kødret. På den måde sparer man mængden af det animalske fedt væk, og firmafrokosten bliver derfor endnu sundere.

Få rådgivning

Om end i ønsker en sund firmafrokost eller en anden type frokost, så kan I altid få vejledning og rådgivning hos frokostordninger.dk. Frokostordninger.dk bestræber sig efter at skabe skræddersyede løsninger som er tilpasset de enkelte virksomheder. Om det er en sund firmafrokost eller ej.

Bestil din firmafrokost hos frokostordninger.dk

Du kan med fordel gå ind på frokostordninger.dk og få tre uforpligtende tilbud på firmafrokoster. Det eneste du skal gøre er at beskrive i deres formular hvad du forventer af en firmafrokost – det skal ikke tage mere end 2 minutter.  Hernæst skal du blot afvente svar, og så vil frokostordninger.dk vende tilbage med 3 lækre firmafrokoster. Ud fra disse tre tilbud skal I vælge den som tiltaler jer mest. Herefter skal du blot læne dig tilbage og nye din firmafrokost, som vil træde i kraft efter eget ønske. Frokostordninger.dk har mange forskellige køkkener at vælge imellem. Du kan læse mere om firmafrokost, ved at tilgå dette link her!