Find ud af hvad fordelene ved en sund frokostordning i dette indlæg

frokostordning

En sund frokostordning kan være med til at motivere dine medarbejdere og effektivisere deres arbejde. Læs med i dette blogindlæg og find ud af hvorfor en sund frokostordning er vigtig.

En sund frokostordning giver dine ansatte energi

Forestil dig at dine ansatte fik et måltid som bestod af tung og usund mad, som er svær at fordøje. Her vil ens krop, efter frokostpausen, bruge alt energi på at nedbryde maden. Maden vil derfor bruge mere energi end at give energi. Hvis de ansatte ingen energi har, vil arbejdsindsatsen afspejle dette. Man får herved ineffektive medarbejdere som ikke leverer et optimalt stykke arbejde.

Hvis man derimod har en sund frokostordning med massere af fibre og protein, vil maden derimod give energi fremfor at tage energi. På den måde sikre du, med en sund frokostordning, at få engagerede medarbejder med massere af energi.

Frokostordning giver overskud

På den danske arbejdsmarked er der mange som lider af stress. Der bliver forventet meget af de ansatte, og samtidig skal de også have en hverdag til at hænge sammen, med familie, børn og venner. Derudover er der også alle de huslige pligter som kommer oveni. Oftest når dagen er omme, har man ikke haft tid til at sidde ned, slappe af og hive stikket ud.

Der er altid fart på. Hvis en medarbejder også skal sørge for frokost, hvis der eksempelvis ikke er en kantine på arbejdspladsen, så kan det hurtigt gå hen og blive en stress-faktor.

Hvis ikke der er frokostordning skal de ansatte også handle ind til frokost og lave madpakke enten om aftenen eller tidlig morgen. Hvis du som arbejdsgiver aflaster dem denne byrde, vil en lille ting som at skulle sørge for madpakke, virke som en umådelig stor ting, og de vil få meget mere overskud og stressen reduceres gevaldigt.

Ved at have en frokostordning giver man altså de ansatte mere overskud, og på den måde skal de ikke tænke på andet, når de skal møde ind på arbejde, end deres arbejdsopgaver. En frokostordning vil altså give dig motiverede medarbejder som har mere overskud og leverer effektiv arbejdskraft.

En frokostordning skaber sammenhold

En frokostordning skaber også et bedre sammenhold blandt medarbejderne. Hvis ikke man har en frokostordning er det ikke sikkert at alle medarbejdere vælger at holde frokostpause samtidigt. Med en frokostordning sørger man derfor for at alle holder pause samtidig.

Her vil der være tid til at tale om andet en arbejde og de ansatte kan socialisere og styrke relationerne. Men hvorfor er det vigtigt med et godt sammenhold på en arbejdsplads? Et godt sammenhold på en arbejdsplads gør også at medarbejdere bliver mere motiveret til at være på arbejde og møde op.

Specielt ved kontorarbejde kan medarbejdere hurtigt blive demotiveret og gå i stå med deres arbejde fordi det bliver for monoton. Hvis medarbejdere føler sig umotiveret og ikke orker at møde ind på arbejdet, vil der hurtigt komme et større fravær.

Derfor er fællesskabet og sammenholdet en vigtig ting at dyrke på arbejdspladsen. En frokostordning kan herved være med til at styrke sammenholdet, fordi medarbejderne har tid hver dag til at lære hinanden at kende og skabe et socialt bånd til hinanden. Ergo skaber du trivsel og herved mindre fravær med en frokostordning.

En frokostordning sørger for at give medarbejderne en pause

En pause i løbet af en 8 timers lang arbejdsdag er mere end bare nødvendigt. Dog, hvis de ansatte har en travl arbejdsdag, og hvor de selv skal sørge for frokost, sker det ofte at de hurtigt spiser deres mad foran computeren eller springer frokosten helt over.

Med en frokostordning kan man sørge for at alle går til frokost, og herved får alle en pause fra arbejdet. Hvis man giver sine medarbejdere en pause, er det også muligt at få sine medarbejdere til at levere bedre resultater.

Hjernen kan ikke klare at tænke i 8 timer i streg. Den er lige som et batteri. Et batteri skal oplades, ellers løber det tør for energi, og kan derfor ikke arbejde. Hvis man ikke oplader hjernen, vil den ikke kunne fungerer resten af dagen. Derfor er en frokostpause vigtig. En frokostordning kan herved være med til at sikre at pausen bliver afholdt. På den måde vil det arbejde de ansatte udfører være langt mere produktivt og af bedre kvalitet.

Hvad kan en sund frokostordning bestå af?

Ét er at bestille en frokostordning, to er at den skal være sund. Men hvad skal den bestå af?

 1. Grøntsager
  Der er stor diskussion om hvad en sund diæt er. Der er mange bud på hvad som er godt for kroppen og hvad som ikke er. En fællesnævner for alle diæter er dog; grøntsager. Hvis man vil være sikker på at få de rette vitaminer og mineraler så bør frokostordningen indeholder en masse grøntsager. Så som udgangspunkt skal størstedelen af frokosten bestå af grøntsager.
 2. Økologi
  Uanset om man spiser grøntsager, kød, mejeriprodukter eller andet, så er det altid bedre hvis det er økologisk. Økologiske råvarer er produceret ud fra nogle standarder som gør at eksempelvis kunstige tilsætningsstoffer, som ikke er godt for kroppen, bliver sorteret fra. Derforuden er der også en høj standard hvad angår dyrevelfærd, så det er generelt en win win situation at spise økologisk.
 3. Fuldkorn
  Fuldkorn som eksempelvis rugbrød er et vigtigt element i frokosten. Fuldkorn giver nemlig en mættende effekt og sørger for et stabilt blodsukkerniveau. Derforuden fremmer fibre fordøjelsen og kan forebygge mod forstoppelse. Derfor bør fuldkorn indgå som en del af frokostordningen.
 4. Fisk
  Fisk bidrager med vitamin-D samt omega 3-fedsyrer. Derfor kan man med god samvittighed tilføje fisk til menuen.
 5. Frugt
  Som en del af den sunde frokostordning, kan det også være en god idé at tilføje frugt til menuen. Det kan eksempelvis være til i løbet af eftermiddagen. Hvis man holder maven i gang hele tiden, vil den forbrænde maden hurtigere.Hvis man eksempelvis hele tiden spiser små måltider vil maven hurtigt kunne fordøje manden og ikke bruge for meget energi på det enkelte måltid. En god måde at fordele måltiderne på, er eksempelvis at spise en lille morgenmad, f.eks. en portion skyr med bær, i løbet af formiddagen kan du spise nødder og måske et æble.Du skal selvfølgelig spise til du er mæt men ikke overspise. I løbet af eftermiddagen kan du også spise nødder, grøntsagsstænger og/eller frugt. Til aftensmad vil du heller ikke være så sulten og derfor ikke overspise.

  På den måde holder du hele tiden maven i gang og du bruger derfor ikke for meget energi på at fordøje maden. Du vil derfor være frisk efter frokostpausen. Frugt kan derfor være en fordel at have som en del af frokostordningen så man stimulere maven hele tiden.

Bestil en sund frokostordning fra frokostordninger.dk

Hos frokostordninger.dk kan du nemt få en frokostordning som er skræddersyet efter jeres behov og forventninger til frokost. Frokostordninger.dk tilbyder 3 uforpligtende tilbud.

Det eneste du skal gøre er at udfylde en online ansøgning, det tager ikke mere end 2 minutter, hvor du skriver om dine forventninger til en frokostordning, herefter vil de tilsende 3 tilbud på hvordan en frokostordning kunne se ud til jer.

Hvis man som virksomhed investere i en god og sund frokostordning investerer man også i en bedre arbejdskraft med ansatte som trives, og som levere optimalt arbejde.

De ansatte får mere energi, de får en god pause, de får socialt samvær og et bedre helbred.  Sund mad nedbringer også sygedage og fravær og er generelt en win-win situation for både ansatte såvel som arbejdsgivere. Det behøver heller ikke at være dyrt at få en sund frokostordning.

Du kan også vælge i dine 3 tilbud om hvorvidt du ønsker 3 forskellige pris-tilbud og på den måde få mest for dine penge. Du kan læse mere om det uforpligtende tilbud samt den sunde frokostordning på www.frokostordninger.dk eller tilgå dette link her!