Herba Nordic – kosttilskud med historisk islæt

HELSE: Den nystartede virksomhed Herba Nordic, der producerer danske kosttilskud har taget afsæt i gammel nordisk viden om de gavnlige planter i naturens eget apotek. De to kosttilskud Verimmun og Equitox har begge veganermærket.

Hos den nye danske iværksættervirksomhed Herba Nordic, er der som altid travlhed og hektisk aktivitet. Noget af aktiviteten skyldes, at højsæsonen for kosttilskud er gået i gang – men også at virksomheden er ramlet lige ind i et stort behov for autentiske nordiske kosttilskud.

De to første produkter er Equitox, der retter sig mod udrensning eller detox af kroppens affaldsstoffer og Verimmun, der har fokus på at understøtte immunforsvaret.

Begge kosttilskud er forsynet med det eftertragtede mærke, der viser, at de kan indtages af både veganere og vegetarer.

De nyttige planter

Når man følte behov for det, gik man i gamle dage ud i naturen og fandt lægeurter. De kunne mildne hverdagens skavanker, og naturen blev betragtet som en førstehjælpskasse.

Moderne lægemidler satte en stopper for de flestes brug af gammel viden, fordi de nye midler simpelthen var meget mere effektive. Mange af de planter, der helt fra vikingetiden og op til middelalderen var blevet brugt, havde dog heller ingen synderlig effekt.

Retfærdigvis skal det dog også sige, at mange af de planter vi stadig finder i vores danske og nordiske natur er meget gavnlige og uden de bivirkninger, som de moderne midler døjer med.

Udrensning med Equitox

Kosttilskuddet Equitox indeholder agerpadderok, lind, mælkebøtte og fjeldkvan. Det er især agerpadderok, der er interessant. Den støtter op omkring nyrernes udskillelsesfunktion og er med til at bidrage til den naturlige mineralbalance.

Mælkebøtten, som er udskældt og forhadt af mange, er faktisk en fantastisk plante, der bidrager til en normal mavefunktion og til leverfunktionen.

Styrk immunforsvaret med Verimmun

Kosttilskuddet Verimmun virker beroligende på halsen, og det indeholder røllike, lægestokrose og lægejernurt.

Lægejernurt og den undseelige røllike øger kroppens fysiologiske modstandskraft mod påvirkninger udefra. Desuden har lægestokrose en antibakteriel effekt.

Man skal dog altid være klar over, at det ikke er medicin eller naturmedicin, når man taler om kosttilskud. Kosttilskud er det navnet siger – tilskud til kosten. Man kan sige, at kosttilskud på en mild facon understøtter kroppen i den rigtige retning.

Urterne i både Equitox og Verimmun kan alle findes i den danske og nordiske natur, og for både udrensning og styrkelse af immunforsvaret gælder det, at to til tre måneder giver en bedre oplevelse for de fleste.