Hvorfor er en sund frokostordning vigtig?

frokostordning

En sund frokostordning

Frokost er et vigtigt element i løbet af arbejdsdagen. Hvis man som virksomhed ønsker ansatte, der er motiveret og engageret hele dagen, er det vigtigt at give dem en pause, hvor de kan tanke op på energi og socialisere med kollegaerne. Frokost er derfor afgørende for arbejdsindsatsen.

Dog er det væsentligt at give dine medarbejdere en frokostordning som kan give dem energi og som kan holde dem mætte resten af dagen.

Sult kan være et forstyrrende element når man sidder med en intens opgave, og man kan hurtigt miste fokus med en knurrende mave. Derfor skal frokosten også tilbyde et måltid, som er rigt på mange områder, og som kan holde resten af dagen. En sund og vedvarende frokostordning er derfor essentielt på arbejdspladsen.

En undersøgelse viser at blandt 20.000 ansatte føler en fjerdedel sig langt mere produktive i løbet af dagen, når de har spist en sund og næringsrig frokost.

Derforuden har de ansatte, som lever sundere, et langt mindre sygefravær og dét må siges at være det ideelle for en virksomhed. Derfor bør man overveje en frokostordning, som tilbyder en sund tilgang til maden.

Forbedre sammenholdet

Ét er, at man skal tilbyde sine ansatte en sund frokost. Et andet er, at man giver dem en pause, hvor de kan socialisere med kollegaerne og koble fra. Om end pausen lyder på en time eller en halv, så giver det et langt større overskud til de ansatte, at de får lov til at tale om andet end arbejde, og at de samtidig får stillet deres sult. I Danmark forbinder vi ofte dét at spise, med at hygge sig. Vi danskere er glade for at kunne samle os om et måltid, og på den måde knytte tættere bånd til hinanden. Ved at afholde en fælles-frokost kan man derved stærke sammenholdet på arbejdspladsen.

Hvorfor skal man holde frokostpause?

Her er 3 gode grunde til hvorfor man skal huske at holde sin frokostpause:

  1. Kroppen er ligesom et batteri. Det kører på højtryk i et stykke tid, og pludseligt løber det tør for energi. Slider man sit batteri op, kan man risikere at blive overtræt og stresset. Derfor skal kroppen have lov til at lade op, inden man starter arbejdet igen.
  2. Hjernen er enormt kompleks og skal have lov til at køle ned, en gang i mellem, i løbet af dagen. Hvis hjernen ikke får lov til at koble fra, mister man koncentrationen. Oftest vil resten af dagens arbejde blive sjusket og herved spildt. En lille halvtime og eventuelt 3×5 minutters pause er derfor nødvendig, hvis man ønsker at levere det mest optimale resultat, når arbejdsdagen slutter.
  3. Når du giver dig selv en pause kan det forstørre chancen for at få en god idé. Du har måske prøvet at vågne op om natten med en drøn god idé eller siddet og kigget ud af vinduet derhjemme og pludselig kommet i tanke om en løsning på et kompleks dilemma på arbejdet. Det er fordi du hér slapper helt af. Hvis du giver dig selv en pause på arbejdspladsen, kan du i stedet få de gode idéer når du er på arbejde i stedet for at vente til næste dag.

En sjov funfact om frokost af krydret karakter

Hvis din frokost til medarbejderne også indeholder en krydret eller ”spicey” ret, kan det fremkalde endorfiner. Den kraftige stimulation af smagsløgene, som kommer fra stærk mad, fupper hjernen til at tro, at munden er ramt af en alvorlig smertefuld sygdom. Hjernen udløser derfor en masse endorfiner til at dæmpe smerten. Jo flere endorfiner, som bliver udløst i hjernen, jo gladere bliver vi – så hvis du ønsker gladere medarbejder bør du også overveje en krydret ret som en del af frokostordningen.

For at opsummere, når du skal vælge din frokostordning, bør du vælge ud fra hvad som er bedst for dine ansatte, frem for hvad der er billigst. Kvaliteten og sundheden er klart i højsæde og det vil resultere i medarbejdere, som er gladere, mere engagerede og motiverede, resten af dagen. Derforuden hvis du vælger en sund frokostordning vil du opleve mindre sygefravær blandt medarbejderne. Sidst er det også vigtigt at give dine ansatte en pause, hvor de kan koble af. De får langt mere overskud, bliver mindre stressede og får flere gode idéer.

Hvor finder du sådan en frokostordning henne?

Hvis du har svært ved at finde et firma som tilbyder frokost under ovenstående kriterier, har jeg allerede lavet forarbejdet. Frokost.dk tilbyder nemlig en sund og prisvenlig ordning, hvor der ikke bliver gået på kompromis. Der er massere af sunde valgmuligheder, så du skal ikke være nervøs for, at dine ansatte ikke kan finde noget de bryder sig om. Du kan gå ind på deres webside www.frokost.dk og læse mere om deres ordninger. God fornøjelse!