En lokal tandlægevagt er en god ting at have i baghånden

Tandlægevagt

Det er utroligt vigtigt, at vi alle sammen passer på vores tænder. Vi får nemlig kun et sæt tænder, som gerne skal holde det meste af livet. Samtidig er der det med tænder, at hvis der først er kommet en skade, kan det ikke repareres igen. Derfor er det langt bedre med en proaktiv indsats, når det kommer til at passe på sine tænder. De fleste af os er dog også blevet gode til at bruge tandbørste, tandtråd og ikke mindst besøge tandlægen med jævne mellemrum. Alligevel kan det dog ske, at man pludselig får tandpine eller tandsmerter. I det tilfælde er det en rigtig god ting at have en tandlægevagt i baghånden. En tandlægevagt er nemlig klar til på alle tider af døgnet at hjælpe dig af med dine tandproblemer. Jeg har selv nummeret gemt på en tandlægevagt, så jeg altid er forberedt.

Hvordan passer du på dine tænder?

Efterhånden som vi er blevet klogere på tænder, er vi også blevet bedre til at passe på dem. Det er kun endnu vigtigere, da vi i dag bliver langt ældre, end det har været tilfældet tidligere. Mange af os kan regne med at blive over 100 år gamle, og hvis man stadig skal kunne tygge selv til den tid, kræver det, at man passer utroligt godt på sine tænder. Når man sørger for at børste tænder og bruge tandtråd hver dag, er man allerede godt på vej. Det er naturligvis også vigtigt, at man sørger for regelmæssigt at besøge sin tandlæge. På den måde kan man holde øje med begyndende skader og behandle dem, inden de udvikler sig til tandpine og –smerter. Alligevel kan det ske for alle, at der pludselig opstår noget, som man skal bruge akut hjælp til. Og i denne situation er en tandlægevagt uundværlig.

En tandpine kan have mange årsager

Har man prøvet at have tandpine, ved man, hvor smertefuldt og uudholdeligt det er. Tandsmerter kan være svære at abstrahere fra, da man hverken kan spise eller tale uden at føle det. Derfor vil man gerne have lindring med det samme. Det kan dog være svært uden hjælpen fra en tandlægevagt, da kun en tandlæge kan fastslå, hvad tandpinen skyldes. Ofte opstår tandpine som følge af et hul i en tand, hvor bakterierne har fundet vej ned til tandbenet. Det kan dog også skyldes en række andre og mere alvorlige ting som fx tandrods- eller tandkødsbetændelse, paradentose, en tandbyld eller noget helt fjerde. Hver af disse problemer kræver forskellig behandling, og kun en tandlæge kan derfor vide, præcis hvad der skal gøres.

Dette kan du selv gøre

Hvis du pludselig får tandpine eller tandsmerter, er der nogle ting, som du selv kan gøre for at afhjælpe smerterne. Først og fremmest er det en god idé at rense munden med varmt vand og fjerne madrester mellem tænderne ved hjælp af tandtråd eller en tandstik. Er der opstået hævelser i forbindelse med tandpinen, bør man bruge kulde til at mindske dem. Man skal altså i fryseren efter is og ikke bruge varmedunke eller lignende. Derudover kan almindelig smertestillende medicin som Panodil og lignende være med til at dæmpe smerterne midlertidigt. Alle disse råd er dog kun behandling af symptomer og fjerner ikke årsagen. Først og fremmest skal man derfor ringe til tandlægevagten og høre, hvordan man bedst kan få behandling i netop ens situation.

Få hjælp, når uheldet er ude

Der er det med uheld, at de ofte kommer, når det er mindst belejligt. Får man pludselig tandpine eller -smerter, vil det derfor være om aftenen, i weekenden eller på helligdage, hvor man ikke bare kan køre til tandlægen og få hjælp. I dette tilfælde er det godt, at der findes en tandlægevagt, der kan hjælpe. En tandlægevagt har nemlig åbent uden for de almindelige åbningstider. Derfor kan du ringe til en tandlægevagt og få hjælp til netop din situation, også selvom det er sket uden for almindelig arbejdstid. Når du tager kontakt til en tandlægevagt, kan du nemlig også få svar på, om du har brug for akut tandlægehjælp nu og her, eller om det kan vente. En tandlægevagt er derfor den nødvendige og tiltrængte hjælp, du kan få, når du pludselig får tandpine eller tandsmerter.

Vælg Tandlægecenter Højbro Plads som din tandlægevagt

Det er en god idé at vælge en tandlægevagt, der samtidig har mulighed for at udøve akut tandlægehjælp, hvis du har brug for det. Tandlægecenter Højbro Plads er et eksempel på en sådan tandlægevagt. Det er nemlig ikke kun dem, du kan ringe til, når du har brug for hjælp nu og her. Du kan også møde op og få behandlet dine tænder, selvom det er uden for almindelig åbningstid. Det er nemlig en tandlægevagt, der også har weekendåbent. Hvis du gerne vil være sikker på, at du kan få kompetent hjælp til dine tænder på alle tider af døgnet, skal du derfor vælge denne tandlæge som din tandlægevagt.

Lokal tandlæge sikrer dig hurtig behandling

Bor du i København, er Tandlægecenter Højbro Plads det oplagte valg som din tandlægevagt. Som du nok har gættet, ligger de nemlig centralt placeret på Højbro Plads. Uanset hvor du bor i København, er det ganske nemt og hurtigt at komme til denne tandlæge. Hvis du pludselig får tandpine og gerne vil have hjælp så hurtigt som muligt, vil du derfor takke dig selv for at have valgt en lokal tandlægevagt. Gem nummeret på deres tandlægevagt allerede i dag og vær forberedt, når uheldet en dag er ude.