Meabco: Biotech-firma, der leverer nyheder inden for kræftforskning

meabco

Meabco er et dansk bioteknologisk firma, der forsker i og udvikler kræftbehandling med minimale bivirkninger. Helt konkret er Meabco i gang med at udvikle to banebrydende kræftbehandlings-produkter, nemlig BP-C1 og BP-C2. Begge præparater har potentiale til at ændre på den måde, hvorpå kræft behandles i dag, og firmaets plan er at kommercialisere de to kræftterapiformer over de kommende år.

Se denne video, der præsenterer Meabco:

Meabco: Leverandør af nyheder inden for kræftforskning

Meabco er til stede digitalt og på de sociale medier. Her publicerer virksomheden nyheder inden for kræftforskning.

Er du interesseret i at vide, hvad der rører sig inden for kræftterapi, er det derfor oplagt at holde dig opdateret på Meabcos blog Nyheder og info om biotech-firmaet.

Nyt studie: Kræft kan opdages tidligere gennem blodprøver

Her kan man fx læse  nyheden om, at kræft kan opdages tidligere gennem blodprøver. Dette har amerikanske forskere fra Johns Hopkins University School of Medicin udviklet. Derfor har disse forskere udviklet en ny metode, der kan spotte visse kræfttyper i blodet i meget tidlige stadier. Kongstanken med metoden er, at det er en kompleks proces, men når kræftceller dør (som alle celler gør), udleder de sporbare proteiner og DNA til blodet. Forskerne har gennem blodprøver sporet dette, hvor de kan bekræfte kræfttypen, og hvilket organ der er ramt. Det er velkendt, at en faktor, der gennem årene har kostet mange liv, er, at kræften bliver opdaget for sent, hvorfor dette studie kan vise sig at være yderst banebrydende.

Penge doneret gennem Landsindsamlingen 2018

En anden nyhed, man kan læse på Meabcos blog, er nyheden om, at intet mindre end 25.000 frivillige fra Kræftens Bekæmpelse til landsindsamlingen søndag den 8. april indsamlede penge til kræftforskning, hvor der i alt blev indsamlet 32,4 millioner kroner.

Hver gang, du donerer 100 kroner til Kræftens Bekæmpelse, går pengene til følgende:

 • 61 kroner går til kræftforskning
 • 20 kroner går til støtte af patienter
 • 16 kroner går til forebyggelse af kræft
 • Tre kroner går til administration

Med andre ord blev hele 19,76 millioner kroner doneret til kræftforskning, 6,48 millioner til støtte af patienter, 5,18 millioner kroner til forebyggelse af kræft og 972.000 kroner til administration af dette.

Råd til forebyggelse af kræft

På bloggen har Meabco ligeledes bragt Kræftens Bekæmpelses syv råd til at forebygge kræft. Meabco bakker således op om disse rød, som lyder som følger:

 1. Stop med at rygning
  Rygning er formentlig den største årsag til kræfts udbredelse i Danmark. Rygning er nemlig årsag til op mod 30 % af kræfttilfælde i de fleste lande.
 2. Pas på din vægt
  På på din vægt, for overvægt er skyld i 9 pct. af kræfttilfælde.
 3. Få sunde kostvaner
  Dårlige kostvaner (såsom indtag af forarbejdede fødevarer) kan være skyld i op mod 9 pct. af kræfttilfælde.
 4. Motionér og vær i bevægelse
  Man skal ikke sidde for meget ned og være for inaktiv. Det er vigtigt at bevæge kroppen så meget som muligt. Gåture, løbeture, træning fitnesscenter eller vægttræning er alle eksempler på gode former for bevægelser.
 5. Drik mindre alkohol
  Anbefalingerne lyder således: Mænd anbefales til højest at drikke to genstande om dagen, og kvinder anbefales til højest at drikke én genstand om dagen.
 6. Husk solcreme og solhat
  Ultraviolette stråler fra solen i store mængder kan resultere i hudkræft i værste tilfælde. Derfor anbefales det, at man bruger solcreme, solhat og undgår solarier.
 7. Gå til screening
  Kræft er nemmere at behandle, hvis den opdages i god tid. Hvis man har bare den aller mindst fornemmelse – så gå til en kræft-screening.

Interesseret i mere info om Meabco?

Vil du gerne vide endnu mere om det arbejde, Meabco foretager inden for kræftbehandling, så læs mere på firmaets hjemmeside, eller på nogle af disse digitale kanaler: Facebook, LinkedIn, Amino Bizz, Kommunikationsforum, Crunchbase, Twitter, AOK og Advertise.

Læs desuden mere om Meabco på Proff, BloombergDansk Biotek og på Lauritzen Fonden.